ZeTest: tientallen visjes als pedicure

Ontspanning door Betty
In 2006 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van de zogenaamde knabbelvisjes in een spa in, waar anders, Japan. Daar werden deze kleine beestjes ingezet om de huid van zwemmers extra te reinigen. Pas in 2008 kon je speciale pedicures krijgen door knabbelvisjes. En sindsdien is het een trend aan het worden. Als paddenstoelen springen de Dr. Fish-salons uit de grond en overal kun je je dode huidcellen weg laten knabbelen door de kleine, zilveren visjes.

Wat mij steeds tegenhield om een behandeling te ondergaan, was toch wel de exclusiviteit die het had. Om je handen en/of voeten te laten reinigen door de knabbelvisjes, moet je toch op zoek gaan naar specifieke salons. En de prijs voor een dergelijke behandeling liegt er meestal ook niet over. Dus, zo had ik me voorgenomen, zou ik pas kennis maken met Dr. Fish en haar wonderlijke uitwerking als ik er toevallig langs zou lopen.

 

En tijdens mijn vakantie naar Gran Canaria brak dat moment aan. Samen met mijn moeder en oma slenterde ik door het winkelcentrum van Playa del Ingles toen we tegen een aantal Dr. Fish-achtige salons aanliepen. Mijn moeder en ik keken elkaar enthousiast aan. De prijs stond ons verre van tegen (elf euro per persoon) en ook de omstandigheden waren ernaar. We hadden niet veel anders te doen, namelijk! Dus togen we vrolijk de zaak binnen om dan eindelijk kennis te maken met het effect van de knabbelvisjes!

De behulpzame Spaanse vrouw wees ons op een ijskoud voetenbadje. Hier moesten wij onze voeten eerst in doen, om deze door middel van een soort getril schoon te weken van alle ranzigheid die er blijkbaar op zat. Hoe hygienisch dit was, was een beetje dubieus. Het water stond er namelijk al in en werd niet verschoond nadat wij er met onze voeten in hadden gehangen...

Na ongeveer vijf minuten trillen in het badje, was het dan eindelijk tijd om kennis te maken met de knabbelvisjes. Hongerig lonkten ze naar ons, vanuit hun vierkante aquarium. We moesten eerst op de rand gaan zitten en vervolgens voorzichtig en langzaam onze voeten in het water laten zakken. Alsof het spijkers waren die naar een magneet toegetrokken werden, zo snel zaten de knabbelvisjes bovenop onze voeten. Mijn moeder en ik lagen in een deuk. Niet alleen was het hilarisch om te zien, het voelde ook heel gek!


 

De knabbelvisjes kriebelden over onze voeten en tussen onze tenen door. Ze knabbelden, maar dat voelde een beetje tintelend. Soms voelde ik dat er zachtjes aan de velletjes rond mijn nagels getrokken werd en zag ik vervolgens een dapper, klein visje er met zijn volle kracht aan trekken.

Al met al was het een geweldige ervaring. Mijn moeder en ik hebben er heel hard om moeten lachen en konden niet stoppen met toekijken. De visjes bleven tot op het eind hongerig en na afloop waren onze voeten inderdaad zo zacht als die van een pasgeboren baby.

Sinds deze ervaring in Playa del Ingles ben ik zeker geprikkeld om ook in Nederland eens op zoek te gaan. Die keer op de Canarische Eilanden was natuurlijk niet heel erg luxe, daar was de prijs ook niet naar, en ik vraag me dus af of er verschil zou zijn met een luxe, duurdere, Nederlandse variant.

Heb jij al weleens kleine visjes aan je voeten laten knabbelen? En zo ja: hoe vond je het?