Ultiem ontspannen in Spa Zuiver

Ontspanning door Libby

De ontspannen sfeer begint al als je binnenkomt, met op de achtergrond een relaxed muziekje. Bij de balie kun je badjassen, handdoeken en badslippers huren en krijg je een polsbandje. Dit polsbandje is zeer handig, want al je hapjes en drankjes worden hierop gescand en aan het eind van de dag kun je alles in één keer afrekenen. Het nadeel is natuurlijk dat je niet weet wat je te wachten staat als je naar huis gaat, maar dit mag de pret zeker niet drukken.


 


Keuze genoeg
Eenmaal binnen weet je niet waar je moet beginnen. Er zijn ontzettend veel verschillende faciliteiten: sauna's, stoombaden, rustruimtes, bubbelbaden... Even een rondje lopen om je te oriënteren is dus een slim idee. Buiten vind je een Finse sauna, een stoomkamer, een grote whirlpool, een hot tub en nog veel meer ontspannende ruimtes waar je lekker kunt zweten. In het voorjaar zal het hier ook heerlijk zijn, want deze spa beschikt over een aardige tuin met loungebedden en parasols. 

Opgieting

Op bepaalde tijden van de dag wordt er een opgieting gedaan met een bepaalde geur. Na 20.00 uur is er bijvoorbeeld een opgieting met de geur 'After Eight'. In de sauna staat een man, die de opgieting verzorgt. Hij giet grote hoeveelheden water op de kolen en zorgt dat de geur vrijkomt in de sauna. De ruimte wordt onmiddelijk ontzettend heet. Vervolgens zwaait hij met een vlag in de rondte waardoor de warme lucht nog heter aanvoelt. Alsof je het dan nog niet heet genoeg hebt, gaat hij ook nog eens met een handdoek voor je gezicht wapperen. Het is pittig, maar absoluut de moeite waard! Aan het einde van deze opgieting staat er buiten een glaasje water en een sinaasappel voor je klaar. Tip: als je deze opgieting voor het eerst doet, ga dan niet bovenin zitten, want dat is tropisch warm. Begin lekker onderaan.

Hapje eten

In de loop van de dag begint je buik natuurlijk ook aandacht te vragen. Spa Zuiver beschikt gelukkig over een restaurant waar je heerlijk kunt lunchen en dineren. Voor het avondeten heb je de keuze uit een grote of een kleine kaart. Boven vonden we een prachtige lounge, waar je in de loungestoelen heerlijk kunt zitten met een kopje verse muntthee. Een goed boek lezen of een slaapje doen op de witte waterbedjes kan ook prima in deze fijne ruimte. 

Verder zijn verschillende massages, gezichtsbehandelingen en de ervaring van een traditionele hamam te boeken bij de beautybalie. Een bezoek aan deze mooie moderne spa is echt een verfrissing voor lichaam en geest!

Spa Zuiver
Koenenkade 8
1081 KH Amsterdam
Tel: 020-3010710