Lush voor Kerst

Lichaam door Marlies

Eens per jaar mag je best een beetje hebberig zijn, zoals Scrooge ook ooit was. Het hoort bij de tijd van het jaar, Charles Dickens Christmas Carol, kerstmuziek en vooral veel cadeautjes. Die je krijgt, maar ook geeft. Hongerig loop ik langs alle etalages op zoek naar het perfecte cadeau voor mijn lief, moeder of vriendin. Maar als ik bij de etalage van Lush kom, vergeet ik alles en iedereen. Cadeautjes voor wie? Ik voel me als een kind in de snoepwinkel.

Peperkoek en kerstgevoel
Het fijne van Lush is dat ze seizoensproducten hebben die je nog meer in de stemming brengen dan je al was. Nog leuker is dat ze het in vooraf samengestelde pakketjes verkopen, zodat jouw hele huis naar Lush ruikt en je elke dag in bad wilt gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Gingerbread House? Voor maar 25,95 euro heb je heerlijk badproducten. En is het peperkoekenhuisje leeg? Dan gebruik je het als koekjestrommel!

Maar wil je helemaal uit je dak gaan? Zet dan de All I want for Christmas-cadeaudoos op je verlanglijstje. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Voor 119,95 euro heb je de hele Lush-winterlijn in een schitterende hatbox. En als hij leeg is, kun je de doos gebruiken om de kerstspullen in op te ruimen. Oké, het is misschien niet goedkoop, maar je krijgt er wel 22 zalige producten voor terug: van zeep tot lippenbalsem. Mmmmm!

Duurzame cadeaus: creatief met popcorn
Of je nou van het luxe leven houdt, vrolijke kleurtjes of gewoon een momentje voor jezelf wilt hebben: Lush heeft voor elk wat wils. Voordeel is dat je, als je Lush gebruikt, altijd goed bent voor onze planeet. Want ze houden rekening met duurzaamheid. Zo proberen ze het gebruik van verpakkingsmateriaal te minimaliseren. Maar wat is nou een cadeau zonder cadeaupapier? Daarom maken ze het papier en de linten van gerecycled materiaal.

Heb je al eens een cadeautje van Lush gehad, dan kun je je vast wel die popcorn herinneren. Een vriendinnetje van mij heeft alle popcorn al eens door de auto gehad! De popcorn is gemaakt van Ecoflo en wordt gebruikt als bescherming voor de producten. Ecoflo is een milieuvriendelijk vulmateriaal, gemaakt van biologisch afbreekbaar aardappelzetmeel. Het is het afvalproduct van een grote chipsfabrikant. En, wat ik zelf nog niet eens wist, je kunt creatief zijn met popcorn! Maak de korrels een beetje nat en bouw er de meest geweldige figuren van. Ben je ze zat? Dan gooi je ze in de groenbak.

Het wordt hoe dan ook genieten deze Kerst!