Dealen met je ex op het internet

Relaties door Sara

Want wat is er nu vervelender dan proberen aan leuke nieuwe dingen te denken, terwijl je iedere dag zijn Facebook kan checken (waar tot overmaat van ramp als nieuwste bericht staat dat hij weer vrijgezel is, met zo'n gezellig hartje ernaast) en een groen stipje naast zijn naam in Google Talk ziet staan, wetend dat hij dus online is en jullie niet gezellig aan het kletsen zijn?

Maar je ex, waar je toch leuke tijden mee hebt gehad, lief en leed mee hebt gedeeld en van wie je misschien wel hebt gehouden zomaar te verwijderen uit al je vriendjeslijsten op al je sociale netwerken is misschien wel erg drastisch. Zeker als je hoopt op een dag weer vriendelijk met elkaar om te kunnen gaan (iets dat ik altijd hoop te kunnen na een break-up). Gelukkig zijn er wat manieren om je ex zo goed als het kan uit je online leven te verwijderen, totdat je er wat beter mee om kunt gaan.

The Ex Blocker
Een geweldige site hiervoor is The Ex Blocker. Hier kan je een hele waslijst aan links en andere info over hem invullen, waarop de site een plugin voor je maakt die bij jouw browser past en hem op iedere site die je hebt aangegeven blokkeert. Een superhandig programmaatje, want als je er weer aan toe bent hem in je digitale leven te hebben, verwijder je het gewoon en hoef je niet moeilijk te doen met elkaar opnieuw toe te voegen op Facebook.

Blocksite Add-on
The Ex Blocker is een geweldige applicatie, maar biedt niet de mogelijkheid om alle sociale netwerken die je ex gebruikt te blokkeren. Misschien heeft hij ook een Youtube-channel of een Last.FM-account. Daarvoor kun je ook deze FireFox-app downloaden, die nog veel meer sites kan blokkeren.

Facebook
Facebook heeft een aantal manieren waarop je mensen als vriendje kan houden, maar even uit beeld kan krijgen.

Hide de posts van je ex uit je News Feed. Zie je een post van hem? Beweeg er even met je muis overheen en je ziet een klein X-je verschijnen, rechts bovenaan. Klik hierop en je krijgt een aantal opties, waarvan eentje het verbergen van alle posts van deze persoon is. Als je die aanklikt, krijg je geen directe info van hem in je Feed. Deze beslissing kan je later altijd weer omkeren in je Privacy Settings.

Ter illustratie! Uiteraard zou ik de allerliefste Susanne nooit willen verwijderen uit mijn News Feed...


Wil je niet dat hij bepaalde posts van jou ziet? Dit kun je aangeven bij het icoontje van het slotje onderaan het invoerveld. Kijk op de plaatjes voor meer info!
Wederom: Susanne blijft altijd welkom op mijn Facebook. ;)

De Photo Memories-feature van Facebook is misschien een geweldig geheugensteuntje om je aan leuke oude foto's te herinneren, maar nogal vervelend als erdoor de hele tijd het hoofd van je ex voorbij ziet komen. Gelukkig gaat Facebook hier vanaf nu rekening mee houden.

Dealen met je ex op internet is niet alleen een kwestie van programmaatje downloaden en instellingen op Facebook veranderen. Het is ook een kwestie van op jouw manier omgaan met de informatie die je via internet voorgeschoteld krijgt. Stel duidelijke regels en grenzen voor jezelf en bepaal hoever je wil gaan in hem te blokkeren en uit je leven te verwijderen.

Hoe ben jij in het verleden met je ex op internet omgegaan?