Report: Holland Beauty Awards 2010

Lichaam door Roosmarijn

Het event
Dit jaar werd voor de allereerste keer de Holland Beauty Awards georganiseerd door verschillende vrouwenbladen van Sanoma Uitgevers. Via de roze loper konden de genodigden de zaal van het Transformatorhuis in Amsterdam betreden. De inrichting was één en al vrolijkheid: overal ballonnen en een lange witte bar vol met drankjes. De presentatie was in handen van Nikkie Plessen en de co-presentatie van Harriet Calo: de Fashion & Beauty Director van de glossies van Sanoma. Na de introductie gaf trendwatcher Carl Rohde zijn visie over beauty weer in een lezing. Daarna begon de uitreiking, wie zou er winnen?

De winnaars
De Holland Beauty Awards waren ingedeeld in vijf categorieën: beste huidverzorging, beste haarverzorging, beste lichaamsverzorging, beste geur en het beste make-up product.  Hoofd- en beautyredacteuren van de deelnemende glossy's selecteerden de afgelopen maanden beste beautyproducten van dit jaar en lezeressen hebben de definitieve keuze gemaakt met in totaal bijna 90.000 stemmen.

Deze merken/producten vielen uiteindelijk in de prijzen:

  • Beste Huidverzorging: Clinique - Even Better Dark Spot Corrector
  • Beste Haarverzorging: John Frieda - Root Awakening Shampoo
  • Beste Lichaamsverzorging: Nivea - Shower & Shave Double Effect Douche
  • Beste Make-up product: Chanel - Rouge Coco lippenstift
  • Beste Geur: Armani - Acqua di Gioia


Zien en gezien worden
Mooie jurkjes, gestifte lippen en hoge hakken, iedereen zag er supermooi uit. Onder de genodigden waren heel veel mediamensen van persbureaus en zelfs beautybloggers. Behalve alle bekende hoofdredacteuren van de vrouwenbladen waren er ook BN'ers zoals Nikkie Plessen (op haar torenhoge YSL-hakken) en Victoria Koblenko aanwezig. De GTST-actrice sleepte de speciale award voor Beauty With A Heart in de wacht (met een waarde van 1000 euro), voor haar inzet als ambassadrice van Stichting Hair Heroes. De stichting stelt de Nederlandse kappersbranche in staat om zich te verenigen en kindermisbruik in Zuidoost-Azië aan te pakken. Hair Heroes organiseert op verschillende manieren geldinzamelacties, waardoor ze meisjes kunnen bevrijden en hen onder andere een opleidingstraject binnen het kappersvak kunnen bieden. De gasten werden getrakteerd op heerlijke hapjes waaronder de zoete lekkernijen van Lily's Cupcakes!

Bloggers United

Het beautyfestijn kon worden gevolgd via Twitter en voor de bloggers was er een speciaal hoekje gecreëerd waar ze hun laptops konden aansluiten en mee konden bloggen. Er waren bekende bloggers aanwezig zoals Cynthia van Misslipgloss en Jamie Li van Jamiesblog, maar ook nieuwe gezichten.

De avond vloog veel te snel voorbij. Gelukkig was er na afloop voor alle genodigden een fijne goodiebag beschikbaar. De Holland Beauty Awards worden vanaf nu jaarlijks uitgereikt; wij kijken alweer uit naar de volgende editie!

Introbeeld: Helene Wiesenhaan
Overig beeld: Roos Aarsbergen