Report: Première Mannenharten

Media door Kristie
Gisteravond was het zover: de langverwachte romcom Mannenharten ging in première! En Ze.nl was erbij om de vragen der liefde op de BN'ers af te vuren. Lees en bekijk hieronder het report!

De film

Mannenharten is een echte romcom, maar dan even net iets anders. In deze hilarische film wordt de liefde namelijk eens vanuit het mannelijke, tere hartje gezien. Het verhaal heeft verschillende verhaallijnen en kent verschillende soorten relaties, waardoor er voor iedereen wel een stukje herkenning en humor in zit! Daarnaast belooft de toffe cast natuurlijk veel goeds: onder anderen Barry Atsma, Jeroen Spitzenberger, Kim Feenstra, Georgina Verbaan en Teun Kuilboer hebben een rol bemachtigd in deze nieuwe film!

V.l.n.r: Nielson & BLOF, Daan Schuurmans & zijn vrouw Bracha, Sanne Vogel en Britt Dekker
 
Froukje de Both was de presentatrice van de avond! Wat Froukje belangrijk vindt in een man? "Dat hij humor heeft! En een afknapper? Als hij dat dus niét heeft..."
 
Beau Schneider was ook gezellig aanwezig en wij vroegen hem naar zijn ultieme tip tegen liefdesverdriet. "Ik denk dat je snel je vrienden moet opzoeken en ervoor moet zorgen dat zij jou overtuigen, dat zij niet de enige is. Ik weet hoe het voelt, je gaat rare dingen doen zoals dronken bellen. Je bent dan niet jezelf, maar onder invloed van de liefde."

Maar Beau was niet de enige GTST-acteur die zin had in een feestje, ook Toprak Yalciner was van de partij. Ook zij vindt dat je vriendinnen op moet zoeken als je liefdesverdriet hebt. "Pak er lekker een wijntje bij en een kaasplateau, want zonder vriendinnen kom je er niet bovenop!"


Georgina Verbaan heeft een hoofdrol in de film en weet dus precies waar ze over praat. "Als je verliefd wordt is dat toch een soort samenkomst van chemische stofjes en dan vergeef je mensen hele rare dingen. En als je niet meer verliefd bent dan denk je: 'Wat een eikel eigenlijk! What was I thinking?' Verder vind ik het vooral een afknapper als een man niet echt geïnteresseerd is. Rare schoenen ofzo, dat maakt me niet uit."

 
Aangezien Barry recent is verkozen tot meest begeerde vrijgezel, hadden wij niet gedacht dat hij zoveel wijsheid kende als het aankomt op de liefde. Dat hadden we mis, want Barry kent precies het verschil tussen een mannen- en een vrouwenhart. "Een vrouwenhart kan beter omgaan met emoties en weet precies wat er allemaal speelt en wanneer een relatie moet stoppen of beginnen. Bij mannen is het één grote, chaotische boel en wij lopen eigenlijk maar een beetje alle kanten op." En zijn ultieme afknapper? "Vrouwen die helemaal verbouwd zijn, neppe vrouwen. Amerikaanse vrouwen vind ik ook niks."


Zijn Mannenharten-collega Jeroen Spitzenberger denkt overigens heel anders over het verschil tussen mannen- en vrouwenharten. "Volgens mij bestaat er helemaal geen verschil tussen een mannen- of een vrouwenhart. Het is natuurlijk wel een leuk bedachte term, omdat het de lading van de film dekt. Maar uiteindelijk hebben we allemaal harten die bonzen en verlangen naar liefde." Maar ook Jeroen heeft, na lang nadenken, een echte afknapper bij vrouwen gevonden: "Als ze heel veel eten tussen haar tanden heeft. Maar aan de andere kant heb ik dat zelf ook weleens, dus het schept wel een band... En als ze Nazi-aanhanger is natuurlijk."


Hoofdrolspelers Kim Feenstra en Teun Kuilboer waren uiteraard op de rode loper te vinden en Kim noemde direct een duidelijke afknapper bij mannen: "Witte sokken! Waarop Teun even snel zijn broek omhoog hees. Nope, geen witte sokken, hij is geslaagd! "Nee hoor, ik vind extreme jaloezie veel erger", voegt Kim er aan toe. Oh, en heb je heftige liefdesverdriet? Ga dan met Kim en Teun stappen, is hun ultieme tip.

Ook spraken we Katja Herbers en zij weet precies wat ze in een man zoekt. "Humor, aandacht, gevoeligheid, maar ook dat hij sterk is. Het onmogelijke dus!" Gelukkig is er volgens Katja niet zoveel verschil tussen mannen- en vrouwenharten, wat haar zoektocht naar de perfecte man wat makkelijker maakt. "Ik denk dat het verschil hem zit in de ideeën die erover bestaan. Bijvoorbeeld dat je als man sterk moet zijn en als vrouw begeerlijk. We zijn toch allemaal mensen?"


De prijs voor de beste liefdesverdriettip van de avond gaat toch wel naar Hadewych Minis. "De ultieme tip? Meteen seksen met een andere man! Het schijnt echt zo te zijn hè, als je liefdesverdriet hebt moet je zo snel mogelijk weer daten!" Oh, en de grootste afknapper van Hadewych? "Als een vent geen humor heeft en ongewassen is."


Ruud Feltkamp vindt het vooral belangrijk dat een vrouw veel geld heeft. Nee joh, natuurlijk niet! "Nou ja, echt eisen heb ik niet. Ik vind vooral spontaniteit en een beetje gekkigheid leuk." Zijn grootste afknapper? "Lompigheid bij een vrouw. Misschien ben ik wat ouderwets wat dat betreft, maar ik heb liever een charmante vrouw."


Liefde is...
We vroegen alle BN'ers ook nog even wat zij nou verstaan onder liefde...

"Iemand waarbij je jezelf helemaal op je gemak voelt." (Froukje de Both)

"Iets heel ondefinieerbaars dat je meteen voelt als het er is." (Beau Schneider)

"Iets allesomvattends dat buiten je om gebeurt, maar waar toch je hart helemaal in zit." (Toprak Yalciner)

"De ware liefde voor mijn kind." (Georgina Verbaan)


 


"Durven toegeven dat het niet altijd perfect is en dat er tekortkomingen zijn." (Barry Atsma)

"Een keuze. Nee, wacht. Liefde overvalt je." (Teun Kuilboer)

"Elkaar vrij laten en elkaar motiveren en inspireren." (Kim Feenstra)

"Dat je met elkaar kan lachen, huilen, wordt geaccepteerd zoals je bent en niet te hoge eisen stelt." (Katja Herbers)

"Mijn man en mijn kind natuurlijk." (Hadewych Minis)
 

Waarom moeten we naar de film?
De film draait erg om de herkenning van de relaties tussen man en vrouw. Dit zorgt vooral voor een onbeschaamd avondje lachen met je partner. Omdat de romcom vanuit het mannelijk perspectief gemaakt is, is deze film nét wat anders dan anderen en is het absoluut een bioscoopbezoekje waard. En natuurlijk is het ook wel eens leuk om naar de klunzigheid van verliefde mannen te kijken... 

fout in embed: media provider niet ondersteund

Mannenharten draait vanaf donderdag 28 november in de bioscopen! Kijk op de website voor meer informatie.