Spaans genieten bij El Mundo

Eten door Roosmarijn

In hartje Utrecht bevindt zich El Mundo, een gezellig tapasrestaurantje met een klein dakterras. De inrichting is helemaal in Spaans/Mexicaanse stijl, met kitsche posters en vrolijk gekleurde lampjes. De opzwepende latin-beats klinken uit de speakers en brengen je helemaal in de stemming. El Mundo is heel populair en dat is ook wel te merken, want het zit altijd binnen no time vol. Daarom is het handig om van tevoren te reserveren of gewoon vroeg te komen.

Het voordeel van uit eten gaan in een tapasbar, is dat je het net zo duur kunt maken als je zelf wilt. Je kunt je laten verrassen door een plato variado te bestellen (verschillende tapas voor twee personen) of je bestelt met vriendinnen gewoon een aantal losse gerechtjes en je proeft van elkaar. De meeste gerechtjes zijn goedkoper dan 5 euro, alleen voor de wat uitgebreidere tapas zoals een Spaanse, vegetarische ovenschotel betaal je iets meer. Toch is het een prettig idee dat je zelf in de hand hebt hoeveel je wilt uitgeven. De kaart is niet heel uitgebreid, maar er valt alsnog heel wat te kiezen. Misschien hebben ze niet oneindig veel gerechten, maar omdat je toch al snel vol raakt van al die lekkere hapjes, maakt dat niet uit.

Het personeel is vrolijk en vriendelijk en is erg alert op jouw wensen en behoeften. Toch hoef je niet bang te zijn dat ze zich de hele avond aan je opdringen. They know when to back off. En dat is best een knappe prestatie voor een zaak waar het altijd vol is. Ze rennen af en aan met borden en zijn uiterst behulpzaam. Zo kunnen ze je uitgebreid vertellen welke wijn je het beste kunt nemen en welke samenstelling van gerechtjes het best bij elkaar smaken.

De tapas wordt opgediend op kleine, authentieke Spaanse bordjes en in traditionele schalen. Erg lang op je eten hoef je niet te wachten. Je kunt kiezen tussen koude tapas en warme tapas. Erg lekker zijn de albondigas (Spaanse gehaktballetjes in rode wijn) en de huevos renellos (eieren gevuld met een mousse van tonijn). Heb je na twee gerechtjes nog geen verzadigd gevoel? No problem. Je kunt altijd bijbestellen en je krijgt razendsnel een dampend bordje met heerlijke hapjes voor je neus. Je kunt de wijn per glas bestellen maar ook per fles. Echte aanrader: bestel de authentieke sangria (vruchtenwijn), die erg goed is. Heb je na al dat lekkers nog een plekje over voor het dessert? Je kunt je genoeg doen aan allerlei lekkere zoetigheden zoals crême caramel en roomsoesjes met chocoladesaus. Verrukkelijk is de enorme chocolade-notentaart met een bolletje ijs.

Kortom: wil jij genieten van de Spaanse keuken voor een fijne prijs? Breng dan eens een bezoekje aan El Mundo. Ideaal voor aan avondje uit met vriendinnen.

El Mundo 
Voorstraat 18
3512 AH Utrecht
030-2364543