Beauty / Make-up
Make-up

Natuurlijke beautyproducten

Minerale make-up
Al een tijdje een hit onder beautybloggers: minerale make-up. Dit is 100% natuurlijke make-up zonder toegevoegde kleurstoffen, chemicaliën, synthetische of andere schadelijke stoffen. Minerale make-up is niet vloeibaar, maar gemaakt van poeder en minerale bestanddelen. Het voordeel is dat het superlicht is en je het nauwelijks voelt zitten. De minerale make-up is ademend en daardoor dus ook beter voor je huid. Minerale make-up bestaat niet alleen uit foundation, maar ook oogschaduws, concealers en blush. En het leuke is: er zijn heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar! BareMinerals (te koop bij Sephora V&D) heeft zich gespecialiseerd in minerale make-up, maar ook andere merken als L'oréal en MaxFactor hebben deze natuurlijke make-up in hun assortiment.

Biologische beauty
Vanaf half september komt beautymerk Bourjois met een biologische make-uplijn genaamd Bio-Detox. De lijn bestaat enkel uit foundation en concealer. Deze make-up is wel vloeibaar, maar is voor 98,8% natuurlijk en voorzien van een heus ECOCERT certificaat wat aangeeft dat het product echt biologisch is. Ongeveer een kwart van de bestanddelen van de foundation komen komt uit de biologische landbouw. Als dat niet natuurlijk is!

Parfum
Veel vrouwen zijn allergisch voor parfum. Uit onderzoek van het parfumvrije (was)merk Neutral is gebleken dat parfumgebruik kan leiden tot allergische reacties. Veel mensen weten niet dat bijna alle verzorgingsproducten parfum bevatten. Geen wonder dus dat er steeds meer parfumvrije of natuurlijke geurtjes op de markt komen. Ben je niet zo van de parfum,  maar wil je wel lekker ruiken? Dan zijn geparfumeerde zeepjes echt wat voor jou.

Deal or no deal?

Voordelen natuurlijke beautyproducten:

  • beter voor je huid
  • meestal ook fair trade
  • veel variatie, veel kleurtjes en soorten cosmetica
  • starterspakketten, mogelijkheid tot bestellen van proefmonsters


Nadelen puur natuurlijke beautyproducten:

  • over het algemeen vaak iets duurder dan gewone  cosmetica
  • minder verkooppunten dan gewone
  • kleinere verpakkingen
  • eventuele verzendkosten


Waar kun je terecht voor natuurlijke beautyproducten?

Naast de gewone winkels als Sabon, de Tuinen, The Bodyshop en Rituals is er ook veel online te vinden. Webshops als Shizo en BeSoPure verkopen heerlijke natuurlijke zeepjes, parfums en andere cosmetica.