MMM Meloensalade!

Eten door Eline

Jummie, een lekker lichte (na)zomersalade met een zoete bite! Geïnspireerd op een recept van Allerhande.

Meloensalade met rauwe ham en kipfilet
voor 4 personen

  • 1 zak rucola (of rucola sla melange)
  • halve Galia meloen
  • rauwe ham
  • 2-3 kipfilets
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel mosterd
  • olijfolie
  • verse peterselie


Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak ze in een wok met wat olijfolie tot ze gaar zijn.

Was de rucola en doe deze in een grote schaal. Snijd de paprika en tomaten in kleine stukjes en voeg ze bij de sla. De rauwe ham in kleine stukjes scheuren en ze (zonder olijfolie!) laten bakken in een (grill)pan. Als ze krokant zijn, laten uitlekken op een stuk keukenpapier.

Vervolgens samen met de inmiddels gegaarde kipfilet in de salade doen. Ook de halve meloen in kleine partjes aan de salade toevoegen.

Als dressing kun je een vinaigrette maken met 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel mosterd. Besprenkel de salade met de vinaigrette en maak het af met verse peterselie als garnering.