Zomerse drankjes!

Eten door Eline

Limoncello
IJs- en ijskoud het lekkerst! Limoncello is het knalgele drankje dat je in Italiaanse restaurants vaak krijgt na je dessert. Bewaar 'm thuis in de vriezer en serveer 'm in een klein (shot)glaasje. Errug lekker door de frisse citroensmaak! Succes verzekerd na een heerlijke mediterrane maaltijd in de tuin of op het balkon!

Sangria
Zoet door het fruit. Deze Spaanse drank staat in vele paella-restaurants standaard op tafel. Ergens heeft het wat weg van bowl, zo'n grote kan met stukjes fruit en een roerstok erin. Maar zeker lekker op een tropische dag! Pas op; knoei je uit je glas, dan krijg je de vlekken lastig uit je kleding... Net te veel van drinken dus (= aangeschoten/dronken = onhandig worden = glazen omstoten = vlekken in je kleding)!

Prosecco
Een bubbly wijntje dat sprankelt en lichter valt dan het uigerangeerde roseetje of droge witte wijntje. Prosecco is de laatste jaren superhip geworden (vooral bij vrouwen) en wordt in menig restaurant en op het terras geschonken. Zowel in rosé en wit verkrijgbaar en dient als een lekker fris alternatief. Wij van Ze.nl zijn fan (lees: veel gegiechel tijdens onze redactieborrels!)!

Ouzo
Deze Griekse drank mag alleen zo heten als deze ook in Griekenland bereid en gebotteld is. Het is wel voor de liefhebbers: met een alcoholpercentage van ruim 40% drink je dit naar anijs smakende goedje niet zo snel weg als een frisse prosecco, maar het geeft je wel dat warme gevoel. Vaak wordt ouzo geserveerd vooraf aan de (Griekse) maaltijd.

Rosébier
Mannen vinden het geen bier, vrouwen eigenlijk ook niet, maar alsnog is rosébier na haar introductie vier jaar geleden nog steeds een grote hit. Het smaakt zoet en heeft wel wat weg van Kriek/kersenbier, maar rosébier is een vrolijk drankje dat lekker op het terras weggeklokt kan worden. Fris en zoet  (omdat het 'bier' heet klinkt het best wel een beetje stoer).

Geniet van de zomer en... drink met mate!