10x Zomer make-up!

Make-up door Roosmarijn

Highlighter
Een highlighter is een lichtere kleur poeder of cream, die je gezicht als het ware laat oplichten. Je gebruikt 'm dan ook strategisch om bepaalde gedeeltes van je gezicht te laten stralen. Ideaal voor als je geen zin hebt om aan de slag te gaan met oogschaduw. Om jezelf een frisse, stralende uitstraling te geven smeer je de highlighter onder je wenkbrauwen. Hierdoor wordt je blik stralender en je wenkbrauwen mooier in shape. Een highlighter is ook goed te gebruiken voor je jukbeenderen en je wangen. Geen idee hoe een highlighter eruit ziet of hoe waar je 'm moet kopen? Don't worry, bij de meeste oogschaduwpaletjes zit al een witte of crémekleurige highlighter met lichte shimmer. Grote kans dus dat je 'm al in je bezit hebt. Je kunt 'm ook los aanschaffen. Aanrader is de zonnelijn van Lancaster. Dit sunlightpalet bevat een hele mooie highlighter.

Waterproof mascara
Heerlijk dat warme weer, maar minder fijn is dat je mascara een eigen leven gaat leiden. De meeste meiden zijn niet zo happy met de wasbeer-look, dus daarom zijn we maar wat blij met waterproof mascara. Of je nu gaat stappen, sporten of op vakantie gaat, het is een fijn idee om te weten dat je mascara blijft zitten. Veel merken hebben waterproof mascara in hun collectie in verschillende tinten. Zorg er wel voor dat je een goede oogmake-up remover bij de hand hebt, want waterproof mascara laat zich er niet makkelijk afhalen. Voorkom dat je gaat boenen, dit is echt funest voor je wimpers. L'Oréal verkoopt een speciale oogmake-up remover die ook nog eens heel mild is voor je ogen. Zo behoud je je zwoele oogopslag!

Gekleurde eyeliner
Leuk voor een feestje en voor wie het aandurft overdag: gekleurde eyeliner. Weer eens wat anders dan oogschaduw. Veel make-up merken verkopen eyeliners in catchy kleurtjes zoals paars, groen of blauw. Je kunt kiezen voor een vloeibare eyeliner of eentje in potlood variant. Tip: kijk eens bij de collectie van Collistar. Dit Italiaanse cosmeticamerk verkoopt supermooie eyeliners met glitters. De eyeliner is vloeibaar en makkelijk op te brengen door middel van een penseeltje. De professional eyeliner is verkrijgbaar in zeegroen, blauw, paars, zwart en transparant met of zonder glitters.

Lipgloss met SPF
Niet alleen je huid, maar ook je lippen vragen om verzorging met dit warme weer. Om ze te beschermen tegen de zonnestralen en te voorkomen dat ze uitdrogen is het slim om een lipgloss met SPF aan te schaffen. In de zomer is lipgloss een beter alternatief dan lipsticks, die drogen je lippen uit waardoor je sneller last krijgt van scheurtjes of velletjes. Onder andere Clinique verkoopt lipgloss met SPF 15 waardoor je beschermd bent tegen negatieve invloeden van buitenaf. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende zoete kleurtjes. Dat wordt nog moeilijk kiezen!

Eight hour cream van Elizabeth Arden
Oke, eigenlijk is de eight hour cream niet echt een make-up product maar wel een absoluut onmisbaar beautyproduct. Celebs als Julia Roberts en Madonna zweren al jaren bij dit wondermiddel. Wat doet het? De crème wordt gebruikt om je wangen en lippen te verzachten maar is eigenlijk overal te gebruiken als je last hebt van droge, ruwe plekjes op je gezicht. Verder beschermt en egaliseert het je huid en dat is handig, want dan kun je de foundation achterwege laten. Er is ook een gelimiteerde lipvariant te verkrijgen om je lippen te beschermen.

Oogschaduwbasis
Oogschaduwbasis is heel handig om ervoor te zorgen dat je make-up goed blijft zitten. Om te voorkomen dat je oogschaduw verdwijnt als sneeuw voor de zon na een lange, warme dag is oogschaduwbasis onmisbaar in je toilettas. Oogschaduwbasis is meestal vloeibaar en smeer je op je oogleden. Je hebt maar een klein beetje nodig, want te veel zorgt ervoor dat je oogschaduw niet mooi blijft zitten. Een klein druppeltje per ooglid volstaat voor geslaagde look. Over de oogschaduwbasis komt je gewone oogschaduw. Je zult zien: aan het einde van de dag zit alles nog steeds netjes op zijn plek.

All over bronzer
Natuurlijk krijg je in de zomer vanzelf al een fijn gebronsde huid. Maar om je huid een handje te helpen en er nog stralend uit te zien, is de all over bronzer de uitkomst. Hierin zijn mooie glitters verwerkt en de warme gloed zorgt ervoor dat je er sexy en gezond uitziet. Het fijne van de bronzer is dat je 'm vaak ook als oogschaduw kunt gebruiken. Ideaal voor als je op reis gaat en je niet al te veel wilt meenemen. Met een grote kwast kun je eventueel ook je decolleté bepoederen. Super sexy die glitters bij een zonnig zomerjurkje!

Blush
Ben je niet zo van de make-up, maar wil je er wel fris uitzien? Een mooie blush geeft je een vrouwelijke uitstraling. Heb je een lichte huid, kies dan voor een lichtroze, perzik kleurige blush. Heb je een donkere of getinte huid kies, dan kun je het beste een dieproze of lichtrode blush nemen. Heb je niet al te veel geld over voor een blush, kijk dan eens voor de blush van ELF (Eyes Lips Face). Dit make-up merk verkoopt budget make-up. Voor nog geen 3 euro is de Natural Radiance Blusher, deze perzikkleurige blush, van jou! Wie heeft ooit gezegd dat make-up duur moet zijn?

Minerale make-up
Minerale make-up is in korte tijd uitgegroeid tot een enorme make-up hype. Heel handig met warm weer waarbij vloeibare foundation bijvoorbeeld een stuk minder aantrekkelijk is. L'Oréal heeft sinds kort minerale foundation. Ideaal, want deze sluit je poriën niet af waardoor je huid kan ademen. Ook BareMinerals (te koop bij Sephora) heeft een groot assortiment aan minerale make-up dat bestaat uit verschillende tinten oogschaduw, foundation, blush, bronzer en concealer.

Lipbalsem
Last but not least: lipbalsem! Ideaal om je lippen optimaal mee te kunnen beschermen. Met dit warme weer kunnen je lippen wel extra verzorging te gebruiken. Bespaar nooit op je lipbalsem. Zorg ervoor dat je eentje uitkiest die goede ingrediënten bevat, zoals Labello of Rose & Co Cherry Kiss. Geen lipbalsem bij de hand? Old school Vaseline helpt ook altijd goed!