Dan maak je maar zin

Relaties door Eline_B

Het is een lastig onderwerp, dat met alle feministische uitspattingen wellicht een beetje een taboe is geworden. We zijn bevrijd. Het is pas 50 jaar geleden dat de regel 'de vrouw moet beschikbaar zijn' uit het huwelijkscontract is geschrapt en toch wordt  'een moetje' steeds vaker onderling besproken.

Willen we dan geen seks?
Volgens verschillende seksuologen krijgen veel vrouwen pas zin in seks als ze bezig zijn. Het is volgens hen geen kwestie van zin maken, maar meer van zin willen maken. Niet echt een opwindende gedachte en dat is juist een van de knelpunten. In series, films en erotische stukken bespringen vrouw en man elkaar en spatten de vonken er vanaf. In het echt: net even niet. Dat leidt tot frustraties, mannen voelen zich te kort gedaan - waarom bespringt mijn vrouw me niet? - en vrouwen zich tekortschieten - ben ik wel een goede minnares?

Seks is meer dan alleen lust, ook voor mannen. Het biedt troost, geeft een intiem gevoel en versterkt de relatie. Bovendien geeft het energie. Te moe zijn is allang geen goed argument meer, want na de seks ben je weer helemaal opgeladen. Volgens seksuologen en psychologen is de besluitvorming in het overgaan tot seks simpel: wil jij je emotioneel verdiepen in je partner (seks) óf ben je gewoon niet geinteresseerd in zijn leven (geen seks). Het voelt bijna als psychologische chantage, maar experts zeggen dat het hier allemaal om draait.

Spontaan
Spontane zin in seks komt niet vaak voor en als je blijft wachten op dat fenomeen, bereid je dan voor op een redelijk seksloos bestaan. Om toch aan je wekelijkse portie ontlading te komen, moet je dus soms zin maken. De bereidheid om zin te krijgen, geeft een nieuwe impuls aan de relatie en het seksleven. Die zin komt tijdens het voorspel wel en daarna steeds vaker spontaan.

Lees hier alle tips & tricks om je libido omhoog te krijgen. Wie weet zit die spontane seks er dan wat vaker in.