Gezond leven heeft zin!

Sport & gezondheid door Jet

Dat betekent dus dat iemand van 60 die ongezond leeft, een even grote kans heeft om dood te gaan als een gezond persoon van 74!

Het onderzoek werd uitgevoerd in Engeland onder 20.000 deelnemers tussen de 45 en 79 jaar. De mensen die zich aan de gezondheidsregels hielden, hadden een vier keer kleinere kans te overlijden.

Wil jij ook in aanmerking komen om veertien jaar langer te leven?

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is...

Move that ass!
Beweeg minimaal een half uur per dag, het liefst nog meer. Let op: bewegen betekent niet meteen sporten. Je kunt ook denken aan fietsen naar je werk, een heftige vrijpartij, lopend boodschappen doen of een middagje shoppen!

Drink met mate
Wees lief voor je lijf en drink met mate. Hou je wel van een glaasje? Niet gevreesd; één glaasje wijn per dag is toegestaan voor een gezond leven.

Stop smoking!
Het is allang bekend dat roken killing (!) is voor je gezondheid. Nou dan! Hou er gewoon mee op! Zeker nu je weet dat het je veertien jaar kan schelen...

Veel groente en fruit eten
2 ons groenten en 2 keer fruit. Dan hou je het een heel stuk langer uit. Groente en fruit zijn nodig om fit en gezond te blijven en de kans op ziekten, zoals hart- en vaatziekten en diverse soorten kanker te verkleinen. Dus leef je uit met groente en fruit...

And that's all folks! Bereid je maar alvast voor op een heel mooi en heel lang leven...

Geschreven door Jet