Toiletbezoek: gezellig of turn-off

Relaties door Eline_B

Als je moet dan moet je, of dat nu plassen is of de beruchte 'number two'. Sommigen vinden dat je in het bijzijn van je partner gewoon naar de toilet kan gaan: je kent elkaar en je kunt helemaal jezelf zijn. Anderen vinden het een enorme turn-off: je vrijt met hem, wat zijn edele delen nog meer kunnen wil je eigenlijk niet weten.

Het blijkt best gezellig, even plassen en ondertussen doorkletsen met je vriend. Waarom zou je het gesprek onderbreken als je net zo goed twee dingen tegelijk kunt doen? Zolang je het de normaalste zaak van de wereld vindt, zal je partner niet raar opkijken. En als je net tegelijk in de badkamer bent en haast hebt, is het best handig als je gewoon kan plassen. Naar de toilet gaan is iets waar niemand zich voor hoeft te schamen en juist het delen van dit - toch wel - intieme moment betekent een open, goede relatie. Totdat je vriend staat te plassen, ongegeneerd waar jij bij staat. Gek genoeg willen we dat niet aanschouwen. Zijn gereedschap moet enkel gebruikt worden tijdens het bedrijven van de liefde en niet onbelangrijker: schoon zijn! Een turn-off dus.

Taboe
We praten er liever niet over, want we willen natuurlijk niet dat onze partner weet dat ook wij vrouwen wel eens de grote boodschap doen. Luchtverfrissers, een open raam in de winter en tussentijds doortrekken helpen de geur te verhullen, maar lang houden we onze partner daar niet mee voor de gek. De tijd die we doorbrengen op de toilet verraadt ons hoe dan ook. Is het dan misschien toch beter om de grote boodschap aan te kondigen? Dan weet je partner dat hij even moet wachten en kun je zonder je bezwaard te voelen zolang op de toilet blijven zitten als nodig is.

Anders wat trucs:
Je kan naar de toilet gaan onder zijn favoriete programma, dan is hij te druk om te merken dat je weg was. Je kan wachten tot hij slaapt, hem de deur uit sturen voor een boodschapje, of het doen terwijl de douche aan staat. Werkt dat niet, ga dan zelf maar de deur uit.

Hoe lossen jullie dit op? Kletsen jullie rustig verder onder het toiletbezoek of ontwijken jullie elkaar?