Monki komt naar Nederland

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Monki business
Monki? Jawel, Monki! In 2006 startte Monki haar winkelformule. Laaggeprijsde kleding met een hoog fashiongehalte. Klinkt als H&M en dat is ook vrij logisch, H&M is namelijk gedeeltelijk mede-eigenaar van deze onderneming. Behalve net zo hebberig makend houden de gelijkenissen verder op, want Monki is super vernieuwend en erg onconventioneel en alles waar we in Nederland op zitten te wachten.

Zo gezegd staat Monki nu op het punt om Europa te veroveren. Na heel veel winkels in Zweden, twee locaties in Kopenhagen en één in Duitsland is nu Nederland aan de beurt. In augustus van dit jaar zal op de Kalverstraat in Amsterdam het nieuwe filiaal geopend worden. Naar het schijnt is de oude winkel van Bendorff de nieuwe plek voor Monki geworden.

Waarom we erheen moeten? Iedereen die wel eens in Scandinavië geshopt heeft weet het: Zweden, Denen en Noren hebben stijl en een heel goede smaak. Niet voor niks ook dat H&M zo'n fijne winkel is. Monki past goed in dit rijtje, maar is daarnaast veel gedurfder. Het gaat hier om anders zijn.

Monki World
Naar prijzen, paspoppen en foto's moet je ver zoeken, die zijn er namelijk niet. Maar maak je geen zorgen, de prijzen liggen laag en het winkelinterieur is zo vernieuwend dat je geen paspoppen meer nodig hebt. In plaats van fotografie wordt er gebruikgemaakt van geweldige illustraties die passen in het concept. Verder is het hele interieur een lust voor het oog. Gekke vormen en felle kleuren vormen de basis. De winkel is als een eigen wereld boordevol verrassingen.

De 40 internationale Monki-winkels hebben elk een ander thema. De eerste Nederlandse winkel staat in het teken van 'The City of Oil and Steel': een mysterieus postapocalyptisch geheel. Neonkleuren, skyscrapers en vervreemde plantvormen worden afgewisseld met asfalt, op machines geïnspireerde vormen en de herkenbare Monki graphics.

Monki-style
Maar misschien nog veel belangrijker, hoe is de kleding? In één woord fantastisch! Individueel, onafhankelijk, fantasierijk en wederom heel verrassend. Er is voor ieder wat wils. Meer basic artikelen, van mooie materialen in diverse kleuren en heel uitgesproken ontwerpen, eyecatchers en geweldige schoenen en accessoires. Je kunt, zoals Monki dat bedoeld heeft, echt je identiteit uitdrukken met hun kleding.

Kijk voor meer beeldmateriaal en heel veel mooie kleding op de website van Monki.

Ik kan niet wachten, jullie ook niet?