Single in the City

Intiem door Redactie Ze.nl

Sinds nu ongeveer één lente, ben ik na een relatie van vijf jaar weer vrijgezel. En het leven is goed. Ik moet toegeven, het leven van een vrijgezel gaat niet altijd over rozen, want het kent z'n eenzame periodes, en daarnaast is het ook nog eens hard werken, want tja, al die heerlijke mannen komen ook niet vanzelf, of toch wel...?

Ik onderga momenteel mijn puberteit. De meeste mensen krijgen die tussen hun 12e en 20e levensjaar, maar die van mij is zojuist begonnen. Het voordeel van op je 25e nog puber zijn, is dat je een stuk zelfverzekerder bent en niet meer te kampen hebt met de concurrentie en de pestkoppen van de middelbare school. Heerlijk. Nu pas heb ik het idee dat ik uit het leven haal wat erin zit (lees: onverantwoorde dingen doen waar je achteraf spijt van kunt krijgen). Ik haal nu echt het onderste uit de kan, en die kan is tot aan de nok toe gevuld met sigaretten, drank, veel uitgaan en mannen.

Ik ben altijd al een enorme flirt geweest, maar dat was meer als hobby. Op dit moment weet ik er steeds beter mee om te gaan en zou ik er zelfs mijn beroep van kunnen maken. Dat spelletje tussen man en vrouw begin ik steeds beter door te krijgen en ik heb dus bijvoorbeeld ontdekt dat je als vrouw best lui kunt zijn. Mannen moeten toch zo nodig jagen? Nou, laat ze maar jagen dan, en laat ze dan ook meteen even een drankje voor je meebrengen, je voeten masseren, de deur voor je openhouden en je veel te zware reiskoffer tillen. Mannen tonen graag hun mannelijkheid en doen daarbij aan krachtmetingen om het vrouwtje te laten zien dat hun zaad de meeste kans heeft op het doen overleven van het ras der mensen en daarom vertonen deze wonderbaarlijke wezens ook nog al eens haantjesgedrag. Natasja Froger en ik zeggen: 'doen'. Laat ze maar uitvechten wie mijn drankje mag halen (scheelt weer in de portefeuille), wie mijn voeten masseert (ik heb er toevallig toch twee), wie de deur voor mij openhoudt (kan de ander 'm weer dicht doen, anders krijg ik een stijve nek van de tocht) en wie mijn bescheiden ingepakte hutkoffer tilt. Lui zijn dus. Als je zorgt dat je zelf als eerste het aas uitgooit, dan kun je daarna lekker relaxt achterover leunen en genieten van de paringsdans die om jou opgevoerd wordt.

Maar ook ik houd van dansen. En stiekem ben ik zelf ook een fan van het jachtseizoen. En laat ik nu ook nog eens erg nieuwsgierig zijn. Dus vanaf nu ben ik op jacht, op jacht naar schrijfmateriaal over de Don Juans die onze samenleving te bieden heeft, over de mannen die zelfs met een TomTom de weg naar je G(enots)-spots niet weten te vinden en over alle voordelen die het vrijgezellenleven je wel, en een relatie niet, kunnen bieden. Kortom, het vrijgezellenleven was nog nooit zo'n feest!

Deze column daagt mij uit om eens goed op onderzoek uit te gaan, om te ontdekken hoe het vrijgezellenleven er voor een moderne vrouw, anno 2010, uitziet. En om te delen. Want ik deel graag in mijn geluk. Dus voor al jullie vrouwen, mijn zusters, die -net als ik- proberen te overleven in deze hectische jungle van velerlei verleidingen: van manvlees met bruin haar, manvlees met blond haar, stijl haar, lang haar, kaal, groene ogen, blauwe ogen, bruine ogen, biceps, triceps, billen in jeans, gespierde, bezwete bovenlichamen in de sportschool, sterke armen, smooth talk... oké, ik dwaal af. Focus lady's, focus! We gaan een mooie tijd tegemoet, als single in the city, met een drankje op een zonnig terras, kijkend naar al dat mannelijk schoon, wachtend om veroverd te worden. Grrr...