MTV? GRTV!

Lifestyle door Lindsay

Maar nu, ruim 20 jaar later, is er van muziek weinig meer te merken op MTV. Reality shows slaan de klok. My Super Sweet Sixteen, Disaster Date, The X-Effect, The Hills, The City, America's Best Dance Crew, From G's to Gents, Paris Hilton's My New BFF, Taildaters, Room Raiders, Run's House, Made, Daddy's Girls en last but not least in het assortiment: Jersey Shore. Eigenlijk is realiteit niet het juiste genre.
 
Wanneer ik tijdens een weekendje weg in Center Parcs geconfronteerd wordt met de aanwezigheid van mijn ex en zijn nieuwe vriendin, is dat mogelijk. Dat is bijzonder toevallig, maar mogelijk. Wanneer de piccolo mij vertelt dat ik afscheid moet nemen van mijn huidige vriend, net als mijn ex van zijn vriendin, dan zouden bij mij de omgangsvormen in gevaar komen. Waarom zou ik in hemelsnaam drie dagen met mijn ex in een resort willen vertoeven, terwijl ik diezelfde plannen met mijn huidige lover had! Ik zou stampij maken en stel, hypothetisch gezien, dat ik tóch zou overnachten: dan slaapt mijn ex op de bank en zou ik de rest van het weekend mokkend aan het zwembad doorbrengen. Ik zou absoluut niet romantisch dineren bij kaarslicht of deelnemen aan een massage- of paaldans workshop.
 
Een ander voorbeeld. Mijn aankomende 27e verjaardag. Ik word 27 en dit wordt het feest van het jaar, met de hoofdletter F. Al mijn collega's en klasgenoten wil ik de ogen uitsteken. Met een platinum card kies ik mijn jurk, die mijn moeder te sexy vindt - maar ik krijg 'm toch, want: "It's my world, you're just living in it". Tijdens een zenuwslopende bijeenkomst maak ik bekend wie de genodigden zijn op mijn feestje en ik moet-en-zal de beste artiesten op mijn feest hebben. Welke achterlijke partyplanner haalt het in zijn hoofd om Jan Smit of Lisa Lois te vragen? Ik wil Lady Gaga! Beyoncé! The Spice Girls moeten voor mij persoonlijk weer bij elkaar komen en de Backstreet Boys zingen mij een gepassioneerd lied toe.
 
Tot het moment komt dat mijn feest stopgezet wordt en DJ Erick E. vraagt of we allemaal naar buiten gaan. Ik speel eerst boos, want waarom wordt mijn feestje stilgelegd? Maar buiten zie ik waarom. Een prachtige BMW cabrio met een roze strik erom staat voor de entree (met beveiliging, want werkelijk ie-de-reen wil op mijn feestje komen). Gepersonaliseerde velgen en panterprint bekleding: ik gil het uit! Ik vlieg mijn moeder om haar nek; "Thank you mommy, je bent de allerbeste ouder die een kind kan wensen. Love ya!".
 
Op mijn werk word ik ook gefilmd. Ik werk in de fashion industry en al mijn collega's (op de achtergrond in beeld) werken veel harder dan ik. Ik word verliefd op een Australische hunk en toevallig worden onze dates extreem flatterend in beeld gebracht. Blijkbaar blijft mijn werk niet onopgemerkt, want ik mag solliciteren in New York! The Big Apple baby! Dat mijn directe collega daar een ontzettende überbitch is die alle lof van mijn werk neem ("I pulled that look"), is iets waar ik met mijn My New BFF's uitgebreid over roddel tijdens onze lunch. Dat niemand ook maar een bagel of sandwich in haar mond stopt, is helemaal niet vreemd. Hoe denk je anders dat we onze size zero bereiken? Ik kies My New BFF's niet zomaar, ze moeten aan strenge eisen voldoen! That's hot.
 
Trouwens, voordat ik met mijn Australische hunk aan het daten was, mocht ik nog kiezen uit drie andere jongens. Ik mocht ze niet zien, maar wel hun kamer beoordelen. Zij werden met ondergoed en al van hun bed gelicht en ik kon daarna op mijn gemak door hun kamers struinen. Soms had ik echt mijn plastic handschoenen nodig, want gatsie: hun dekbed raak ik no way met blote handen aan! Er was een jongen met haren in zijn doucheputje, zo apart! Dus die kamer koos ik niet. Eigenlijk waren ze alle drie lelijk, nu ik erover nadenk. Maar ja, ik moest één kamer kiezen en toen heb ik hem toch maar binnengelaten voor een zoen. Blijkbaar had hij een oortje in waarmee hij aanwijzingen kreeg van zijn date-coach en doordat ik hem binnenvroeg, kreeg hij duizend dollar!
 
Oh ja, waar ik dus voor wil pleiten - voordat ik mijn strandvakantie in Jersey laat filmen waar ik op zoek ga naar hete, gebronsde jongenslijven die zich Guido noemen - MTV moet dus een nieuwe naam. En daar gaan we niet iedere week over stemmen en leuke dansjes voor doen, nee, dat besluit ik nu. Want Music TeleVision dekt allang niet meer wat MTV ons dagelijks voorschotelt. En begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op de programmering van MTV. Ik smikkel ervan, zelfs al weet ik dat het een andere naam zou moeten hebben. Ik ben voor GRTV!
 
Geënsceneerde Reality TeleVisie!