Zonnebrillentrends 2010

Mode & trends door Eline_B

Ik heb een enorme zonnebrillentik, wat andere vrouwen hebben met tassen heb ik met zonnebrillen. Ik wil elk  jaar een nieuwe en het liefst van een andere designer. Ik heb met smart gewacht op de collectie van dit seizoen en dames: het valt niet tegen.

Back in the old days
Wat zijn de trends van 'vroeger' toch heerlijk. Niet alleen kleding, ook 'oude' zonnebrillen worden in een nieuw jasje gestoken. Retro en vintage zijn back. Voor de zonnebrildragers met wat meer lef is ook het cats-model weer helemaal hot, waarbij de zijkanten iets verder uitsteken en de glazen iets kleiner zijn (zie foto hiernaast).

Kleur me in
De zonnebrillen krijgen kleur deze zomer. De monturen moeten geshowd worden en krijgen felle en lichte kleuren die passen bij de bril, vooral de aqaukleurige zonbeschermers lijken de boventoon te voeren. En ook de glazen krijgen een subtiel tintje. We hoeven niet langer door bruin- of zwartgetinte glazen te kijken, maar mogen de wereld bewonderen door een roze, rode of blauwe lens.  

Rond en vierkant
De grootte van de zonnebril blijft, maar het mag iets minder dan vorig jaar zijn. Brillen die bovenop een rechte lijn hebben en aan de onderkant een curve zijn helemaal hot. De ronde en vierkante brillen worden extremer: de ronde zonnebril wordt echt extreem rond en de vierkante worden echt scherp. Dit kan gepaard gaan met de felle kleuren, maar ook met een dunner en subtieler pootje: klassiek kan deze zomer dus ook nog.

En niet getreurd, want de pilotenbril mag gelukkig ook nog een jaartje. De glazen getint en de logo's iets minder opvallend, maar hij kan deze zomer zeker nog mee in je tas.