Stralend witte tanden (met korting!)

Make-up door Marieke_B

Op de heen- en terugweg naar en van mijn werk in de Amsterdamse Pijp, rijd ik met de tram iedere dag langs WIT op het Rokin. Leuzen als 'In één uur stralend witte tanden' wakkeren mijn nieuwsgierigheid ontzettend aan. De laatste tijd merk ik dat ik niet blij ben met de kleur van mijn tanden. Dat ik minder uitbundig lach dan voorheen. Dat ik leuke kleurenfoto's omzet naar zwart/wit, omdat je tanden dan minder opvallen. Daar ben ik klaar mee. Ik besluit een afspraak te maken bij WIT en hun behandeling te ondergaan, nadat ik positieve ervaringen heb gehoord uit voor mij betrouwbare bronnen. Een beetje zenuwachtig stap ik de kliniek binnen.

Bij binnenkomst word ik welkom geheten door Brand Manager Tessa Kroon, die me wat te drinken aanbiedt en me van alles vertelt over WIT en de behandeling die ik zal ondergaan. Leuk om te weten is dat de tandenbleekmethode van WIT door de huidige eigenaren van het concern zeven jaar geleden is meegenomen vanuit New York, waar het bleken van je tanden helemaal hip en happening is.

WIT is inmiddels de grootste en bekendste kliniek in Nederland waar tanden worden gebleekt. Hun reputatie is goed, ook bekende Nederlanders liggen vaak bij Tessa's collega's in de stoel. "We vinden het erg belangrijk om een goede voorlichting te geven en de juiste verwachtingen te scheppen. Een eerste consult, waarbij het gebit gecontroleerd wordt en de verwachtingen over het te behalen resultaat worden uitgesproken, is dan ook kosteloos en vrijblijvend," vertelt ze.

Voor ik in de stoel plaatsneem, mag ik een dvd kiezen uit het uitgebreide assortiment waarmee ik me tijdens de behandeling, die een uur zal duren, kan vermaken. Zoals bijna alle vrouwen ga ik voor Sex and the City; het is geen straf om daar een paar afleveringen van te bekijken! Ik kies bewust niet voor Friends, want ik weet van mezelf dat ik daarvan vaak gierend van de lach van de bank rol - dat lijkt me niet zo handig met allerlei instrumenten in mijn mond.

Tessa vertelt dat er genoeg (goedkopere) manieren zijn om je tanden te bleken, maar dat WIT met de BriteSmile-methode toch de beste en veiligste methode gebruikt. "Het tast je tandglazuur niet aan en beschadigt bestaande vullingen niet. Deze methode bevat slechts 15% waterstofperoxide en duurt een uur. Na vele tests in de tandheelkundige sector is gebleken dat dat de juiste verhouding is om het meest optimale resultaat te behalen en je tanden niet te beschadigen."

Door Barbara, een leuke vlotte en professionele mondhygiëniste die de behandeling bij me zal uitvoeren, wordt mijn gebit gelukkig goedgekeurd en kan het echte werk beginnen. Mijn tanden zullen zo'n zes tinten lichter worden; zo wit als toen ik ongeveer 8-9 jaar was. Ik kan niet wachten!

Er worden een aantal instrumenten in mijn mond geplaatst die eerlijk gezegd niet zo prettig zijn. Zo begint Barbara met een wangspreider, waardoor mijn mond ver openstaat en mijn tanden goed zichtbaar zijn. Dan krijg ik nog een bitje in waaraan de lamp straks vastgemaakt wordt en wordt er een doekje over de rest van mijn gezicht gelegd. Ook krijg ik een heel charmante (NOT!) bril op, om mijn ogen te beschermen tegen het licht. Vervolgens zijn daar nog wattenrollen en een soort verharde gel om ook mijn tandvlees af te dekken.

De whitening gel wordt daarna zorgvuldig op mijn tanden gesmeerd, waarna de lamp aangekoppeld wordt. Zo'n twintig minuten moet ik zo blijven zitten, terwijl Carrie & friends mij bezighouden op tv. Daarna komt Barbara terug en vervangt de gel, waarna ik weer twintig minuten moet blijven zitten. De wangspreider begint me wel een beetje te irriteren, want het slikken gaat door dat ding een beetje lastig. Maar goed, ik hou prima vol, want het is verder geheel pijnloos. De gel wordt nog eenmaal vervangen en dan mag mijn mond gelukkig leeggehaald worden.

Als ik dan eindelijk voor de spiegel sta en breed lach, is het resultaat verbluffend. Mijn tanden zijn écht 6 tot 7 tinten lichter! Het is geen neppe Hollywood-smile, maar gewoon natuurlijk wit. Weg met die onzekerheid, mijn tanden mogen weer gezien worden! (De foto's hieronder zijn niet van mij, ik heb het wel geprobeerd maar ze waren een beetje mislukt helaas.) Barbara vertelt me dat ik het komende uur even niks mag eten of drinken, alleen water is toegestaan. Daarna roept Tessa me nog even bij haar om de nabehandeling te bespreken.

De eerste 24 uur mag ik geen kleurstoffen eten en drinken. Gelukkig krijg ik een lijstje met toegestane etenswaren mee en zelfs wat recepten, zodat ik geen honger hoef te lijden. "Bijzonder aan de BriteSmile-methode is dat er een complete nazorglijn bestaat. Door te spoelen met het mondwater en eenmaal daags de speciale tandpasta te gebruiken in plaats van je eigen product, heb je nog langer plezier van de behandeling," legt Tessa me verder uit. "Na ongeveer drie jaar komen de meeste mensen terug voor een vervolgbehandeling, maar er zijn ook mensen die jaarlijks op de stoep staan. Het kan allemaal, het is veilig om het eens per jaar te doen."

Ik ben blij verrast met het nieuws dat ik, mits ik netjes poets, zo'n drie jaar plezier kan hebben van mijn witte tanden. Natuurlijk zal het langzaam weer verkleuren, maar ik vind het toch een mooie termijn. De behandeling is niet goedkoop, maar als je er zo lang profijt van hebt, vind ik het zeker de moeite waard. Na een ferme handdruk en een grote grijns loop ik, met het mondwater en de tandpasta, de deur uit bij WIT. Ik ben helemaal happy!

De adviesprijs voor het bleken van je tanden met de BriteSmile methode bij WIT is 495 euro. Lezeressen van Ze.nl mogen echter gebruik maken van een mooie aanbieding: voor slechts 349 euro (146 euro korting!) onderga jij dezelfde behandeling als ik en loop ook jij met stralend witte tanden naar buiten.

Afspraak maken? Doe dit dan op http://ze.wit.nl en profiteer van deze korting! WIT heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Maastricht.