Paasvlecht met noten

Eten door Jet

Als je denkt aan Pasen, denk je automatisch aan een lekker uitgebreid paasontbijt of -brunch met alles erop en eraan. Bagels, smoothies, sandwiches, soepje, een paastulband... Even je dieet opzij zetten en genieten van al dat lekkers.

Smulweb.nl heeft een hele pagina ingericht met paasrecepten, dus als je geen inspiratie hebt, kijk dan snel hier!
Hier alvast een lekker receptje voor een paasvlecht met noten.

Wat heb je nodig?
(voor 6 personen)

  • 500 gram witbroodmix
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 50 gram boter
  • 150 gram studentenhaver
  • 75 gram gedroogde abrikozen
  • 1/2 eetlepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels bruine kandijsuiker (fijn)
  • bloem om uit te rollen
  • poedersuiker


Hoe maak je het klaar?

Roer het broodmix met de suiker door 3 dl handwarm water. Voeg 25 gram van de boter toe en kneed alles tot een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met huishoudfolie, 15 minuten rijzen.

Hak de studentenhaver grof en snijd de abrikozen in stukjes. Kneed de studentenhaver met de abrikozen, het kaneelpoeder en de kandijsuiker door het deeg.

Verdeel het deeg in drie gelijke porties en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot lange strengen (ca. 35 cm). Vorm een vlecht van de strengen. Laat de broodvlecht, op een met bakpapier bekleed bakblik, afgedekt met huishoudfolie 35 minuten rijzen.

Bak het brood in een voorverwarmde oven (200 graden) in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar. Laat het brood afkoelen. Smelt de rest van de boter. Bestrijk het brood met de boter en bestuif het met poedersuiker. Serveer het brood met roomboter.

Vergeten wat de betekenis van Pasen is? Fris hier je geheugen op!

Bron: Smulweb.nl