Kapsels voor Kerst en O&N

Make-up door Jet

De trend voor Kerst en Oud & Nieuw 2009 is verzorgd en vooral glanzend haar. En natuurlijk zijn krullen ook weer erg hot! Heb je van nature geen krullen of wil je een andere krul, dan kun je daar een krultang (zoals de CHI Curling Iron) voor gebruiken. De krultang is verkrijgbaar in verschillende diktes: hoe dunner de krultang hoe fijner de krul en hoe dikker de tang, hoe grover de krul. Het is erg belangrijk dat je er een beschermend en verstevigend product (zoals Smoothing Solution van Biosilk) bij gebruikt, zodat je krul de hele dag/avond goed blijft zitten. Je kunt de krullen mooi los dragen, maar ook speels opsteken!

Naast krullen, is stijl en glanzend haar ook helemaal hot deze feestdagen. Met stijl haar kun je een mooi feestelijk kapsel creëren: je kunt het opsteken, maar ook los dragen. Je kunt je haar met een stijltang (bijvoorbeeld de CHI Iron) super glad en glanzend krijgen. 

Wil jij dit jaar voor echte kerstkrullen gaan, volg dan de volgende stappen:

  • Was je haar met een verzorgende shampoo en behandel het daarna met een verzorgende treatment. Droog je haar volledig.
  • Als je haar helemaal droog is, kun je beginnen met krullen. Draai de tang pluk voor pluk in je haar en spray van te voren nog wat Smoothing Solution van Biosilk op je plukken.
  • Als alle krullen zijn ingedraaid, ga je even met je handen door het haar om de krullen wat losser te maken. Zo vallen ze mooi en natuurlijk.
  • Vervolgens kun je ervoor kiezen om je haar los te dragen of om het op te steken. Als je het los draagt, spray dan nog wat haarlak en glansspray over je krullen. Dat geeft een feestelijk effect.
  • Wil je het opsteken, dan kun je ervoor kiezen om het helemaal omhoog te steken of alleen de bovenkant. Kies je voor het hele haar, dan kun je het beste eerst een staart maken en daaruit wat plukken met schuifspeldje rond je elastiekje vastzetten. Dan zit het nonchalant en toch stevig, en je ziet je elastiekje niet meer zitten!

Ga jij toch liever voor steile lokkken à la Jennifer Anniston, volg dan de volgende stappen.

  • Was je haar met een verzorgende shampoo en behandel het met een verzorgende treatment. Droog je haren.
  • Als je haar volledig droog is, gebruik dan een beschermingsproduct met zijde om je haar te verzorgen en beschermen tijdens het stijlen.
  • Nu kun je je haar laag voor laag stijl maken. Pak een pluk haar op, zet de stijltang vrij ver bovenaan in het haar en haal deze langzaam naar beneden. Je kunt ervoor kiezen om de uiteinden van het haar wat naar binnen of juist naar buiten te draaien.
  • Als je je gehele haar stijl gemaakt hebt, kun je het afwerken met een glansspray en haarlak. Dit zorgt ervoor dat je haar de hele dag/avond super blijft zitten.
  • Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld je lok gedeeltelijk in te vlechten en met een klein schuifspeldje vast te zetten: zo heb je geen last van een lok in je gezicht en het geeft meteen een feestelijk tintje aan je kapsel.


Al deze producten zijn verkrijgbaar op de website van John Beerens.

Fijne feestdagen!

Groetjes,
John Beerens