Nu al schakelen voor de zomer

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl

Met andere woorden: het was te koud om buiten een stukje te rennen en te koud om je in de kippenvelopwekkende kleedkamer van de sportschool om te kleden. De slaapkamer was ook niet al te warm. Snel kleren uit en in bed, waarbij je de spiegel vermeed. Maar dat is nu bijna voorbij...

Zomerkleding
De temperatuur zal verder stijgen en stijgen, tot het onvermijdelijke moment daar zal zijn: de tijd voor zomerkleding. Wil je daar goed in passen, dan moet je nu al schakelen. Hardloopschoenen aan en de weg op of een extra bodypump- of Zumbalesje per week in de sportschool. Weer ijverig je dagvoeding invullen op Valtaf.nl en even een aardig bericht plaatsen bij wat andere Valtaf-deelnemers; die kunnen ook wel wat steun gebruiken!

Gezonde levensstijl: zondigen mag
Met een paar kleine aanpassingen nu ben je tegen de zomer al je winterkilo's weer kwijt. Door de dikke kleding heb je het niet in de gaten, maar de kilo's sluipen in de wintermaanden langzaam onder je huid. Als je lekkere dingen eet, merk je het immers niet gelijk. Wil je liever helemaal geen winterkilo's (of zomerkilo's, want dat kan natuurlijk ook) dan moet je jezelf een standaard gezonde levensstijl aanmeten. Dat betekent een gezond en gevarieerd voedingspatroon in combinatie met voldoende beweging. En daar hoort af en toe iets ongezonds nemen ook gewoon bij. Omdat je het grootste gedeelte van de tijd heel goed bezig bent, kom je dan ook niet aan van die beker warme chocolademelk met slagroom of die piña colada.

Dit artikel is geschreven door Annemarie de Graaf, voedingsdeskundige bij www.valtaf.nl.