Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

TIP: Lever ze in en win!

Waarom heb je net je lege batterijen ingeleverd?
"Ik doe dat al jaren, vanwege het milieu. Maar je kunt er ook een reischeque van 2.000 euro of een cadeaubon mee winnen. Een goede vriendin van mij heeft bijvoorbeeld vijftig euro aan VVV Iris-cheques gewonnen. Daarvoor heeft ze alleen maar een zakje met tien lege batterijen ingeleverd met haar naam, adres en telefoonnummer erbij. Dat deed ze bij de supermarkt waar ze toch al bijna dagelijks kwam. Omdat het zo'n kleine moeite is, ben ik het ook gaan doen. Goed voor het milieu en wie weet win ik er ook iets mee!"

Lever je altijd je batterijen hier in?
"Ja, eigenlijk wel. Ik heb eerst op www.legebatterijen.nl gekeken waar inzamelpunten bij mij in de buurt zijn. Dat zijn er best veel, maar deze is het meest dichtbij en ik kom hier toch iedere week één of twee keer. Dus dit is voor mij de handigste locatie."

Nog tips voor mensen die ook willen winnen?
"Ik las dat er iedere maand één hoofdprijs van 2.000 euro aan reischeques en vijftig cadeaubonnen van 50 euro zijn te winnen. Dus hoe vaker je meedoet, hoe meer kans je hebt in de prijzen te vallen. Ook bewaar ik alle lege batterijen in een bakje op een centrale plek in huis. Heb ik er tien, dan gaan ze direct in een zakje dat ik de eerstvolgende keer bij het boodschappen doen inlever. Toevallig vond ik vanochtend nog twee batterijen in een oude walkman en had ik er weer tien. Ik ga daarom straks thuis eens op zoek naar andere oude en defecte apparaten. Waarschijnlijk zijn er veel meer batterijen in huis dan ik in eerste instantie denk en heb ik dus meer kans om die reischeque te winnen!"