Try before you buy!

Eten door Redactie Ze.nl

Ik ben zelf een groot liefhebber van lekker eten (lees: daarom ook constant aan het lijnen) en vind het super leuk om nieuwe dingetjes uit te proberen. Het lukt me helaas maar zelden om het plaatje in het kookboek na te maken. Het ziet er toch altijd net even iets anders uit. Zouden meer mensen daar last van hebben? Om het nog maar niet te hebben over ½ eetlepels vage Indiase kruiden, vreemde bindmiddelen of onbekende ingrediënten. Als ik op tv een kookprogramma voorbij zie komen ziet het er altijd zo simpel uit, maar op de één of andere manier uit het zich in mijn keuken toch ingewikkelder.

Hoe gaan we dit oplossen? Ik wil toch echt een keer een "wow"-effect creëren bij familie en vrienden na urenlang ploeteren. Om inspiratie op te doen, of om tips te vinden surf ik regelmatig op internet, op zoek naar oplossingen. Per toeval kwam ik deze site tegen, die precies inspeelt op mijn probleem; het moeilijk kunnen kiezen uit kookboeken én het vervolgens na te maken. 25 Degree Celcius heeft hier een goede oplossing voor gevonden.

Op het eerste gezicht lijkt het een boekenwinkel, die alleen boeken verkoopt. Maar de winkel beschikt ook over een grote keuken met restaurantje, waar je de gerechten uit de kookboeken kunt uitproberen! Je moet er wel een eind voor reizen (helemaal naar Singapore), maar als je er toch toevallig in de buurt bent, ga dan zeker naar dit winkeltje en restaurant in één! De winkel heeft een grote diversiteit aan kookboeken, die gerangschikt zijn op regio of ingrediënt. 25°C is de eerste boekwinkel met keuken in Azië. Regelmatig kiest het personeel een kookboek van de plank en test dan vervolgens wat receptjes die de klanten mogen proberen. De recepten worden dan ook meteen opgenomen in het Menu van de Maand.

Singapore een beetje te ver? London heeft deze trend ook opgepikt en heeft nu eenzelfde concept ontwikkeld: Books for Cooks. In de stad van de Gordon Ramseys, Jamie Olivers en Nigella Lawsons kan iedere kookliefhebber zijn of haar hart ophalen bij dit beroemde boekenwinkeltje in de wijk Nottinghill. Als kookboek-junkie plof je op de heerlijke bank om inspiratie op te doen en te watertanden bij de meest heerlijke recepten. Ook in deze winkel koken ze uit de kookboeken, kun je de recepten uitproberen en zelfs lessen volgen!

Honger gekregen? Boek dan snel een weekendje London en laat je inspireren!