Nieuw: Google Buzz

De maatschappij door Sara

Misschien dat jij al gebruik maakt van een RSS-reader: Buzz is daar een beetje mee te vergelijken. In plaats van al je favoriete blogs op hun eigen websites te bezoeken, kun je ze ook allemaal in één reader zetten en op deze manier goed en vooral overzichtelijk bijhouden, en nooit een site vergeten. Zo werkt Google Buzz ook ongeveer, maar dan met sociale netwerken als Twitter en Facebook. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een Gmail-account.

Buzz verzamelt niet alleen alles wat je post op Twitter, Facebook etc., je kunt Buzz ook gebruiken als status-updater. Dus als je de wereld wil laten weten wat je aan het doen bent, dan kun je dat tweeten, maar ook 'buzzen'. Het maakt ook gebruik van GPS, zodat je updates meteen gelinkt worden aan je locatie (net als foursquare dat je al met Twitter kan gebruiken). Nog nooit was het zo gemakkelijk in kaart te brengen wat er allemaal gaande is in de wereld, en met wie... En ook leuk: aan deze updates zit geen woordenlimiet! Weg dus met die 140 tekens. Hoewel dat misschien wel is wat Twitter zo leuk maakt.

Je kunt er ook voor kiezen met wie je deze updates allemaal deelt. Hiervoor gebruikt Gmail de contactenlijst die je al hebt opgebouwd. Ook leuk: Buzz is heel gemakkelijk te gebruiken op de telefoon. Je hoeft dus niet meer drie of meer verschillende applicaties te installeren voor je Twitter en je Facebook, etc. Het kan allemaal met Buzz!

Het idee achter het samenvoegen van de hele wirwar van sociale netwerken zou het simpel voor je moeten maken. Het is echter begrijpelijk dat je hier nogal van in de war raakt. Om je een beter beeld te geven van wat de mogelijkheden zijn met dit nieuwe, overkoepelende sociale Netwerk heeft Google een handige video op YouTube gezet waarin uit wordt gelegd wat er nu eigenlijk zo handig is aan dat Google Buzz.

De website Bright.nl heeft Buzz al uitgeprobeerd en er een uitgebreid verslag over geschreven.

Wat vind jij van deze nieuwe uitvinding van Google?