Seks tijdens je menstruatie

Intiem door Saskia
Veel meiden moeten er niet aan denken om te moeten vrijen als ze ongesteld zijn. Ze hebben last van buikpijn, hoofdpijn, krampen en al helemaal geen zin in de rommel die erbij komt kijken. Maar het kan ook omgekeerd zijn! Sommige vrouwen hebben tijdens de menstruatie zelfs meer zin in seks dan als ze niet ongesteld zijn. Voor hen is dit het moment in de cyclus waarop hun libido het hoogst is. Voor sommige vrouwen is een orgasme zelfs de ideale manier om pijn en krampen in de buik te verminderen!

Veilig vrijen!
Of je seks wil hebben tijdens je ongesteldheid, moet je natuurlijk zelf beslissen. Er zijn geen medische redenen om het niet te doen. Het bloed fungeert zelfs als glijmiddel en dat kan zeer welkom zijn. Bij een seksueel overdraagbare infectie daarentegen verhoogt de aanwezigheid van bloed sterk het overdrachtrisico. Het is dan ook enorm belangrijk om je te beschermen tegen SOA's als je vrijt (tijdens je menstruatie).

Als je geen condoom of andere anticonceptie gebruikt is het mogelijk dat je zwanger wordt van seks tijdens je ongesteldheid. Een vrouw is immers verschillende dagen vóór de eisprong vruchtbaar. Als je maandstonden iets langer duren en de eisprong vrij vroeg in de cyclus optreedt, kun je vruchtbaar zijn vanaf de 4e of 5e dag van je cyclus, terwijl je menstruatie nog niet voorbij is.

Weg met die rommel!
Als je seks hebt tijdens je maandstonden, kun je het beste op een handdoekje gaan liggen om eventueel bloed op te vangen en niet te veel van standje wisselen (dat geeft troep). Als je wel zin in seks hebt tijdens je menstruatie, maar geen zin hebt in de troep die het geeft (en alle standjes wil kunnen doen), kun je natuurlijk een sponsje of een Softcup gebruiken! Een Softcup is onvoelbaar en onzichtbaar en hartstikke veilig. Proberen? Bestel hier een proefpakketje!

Heb jij wel eens seks tijdens je menstruatie of moet je daar echt niet aan denken?

Dit artikel is geschreven door Saskia de Laat van Softcup.nl.