John Beerens: Haar maakt mooi

Make-up door Redactie Ze.nl

Als kapper kom je natuurlijk veel in contact met prachtige dames, bijvoorbeeld in de vorm van modellen. Veel vrouwen voelen zich onzeker door deze mooie verschijningen en hoewel het gedeetelijk 'nep' is (lang leve Photoshop), kun je jezelf wel een beetje omtoveren tot een model!

Als kapper verkoop je een illusie, geen product: je verkoopt dat je klant er weer beter uitziet voor een tijdje. Ik vind het erg jammer dat de meeste kappers gewoon doen wat de klant vraagt, terwijl een goede kapper naar mijn mening moet doen (mits toestemming van de klant) wat de persoon in de stoel nodig heeft. Er zijn helaas nog te weinig kappers die praten over wat ze zien in het gezicht van een klant en dat het de bedoeling is de mooie dingen te accenturen en de mindere dingen te camoufleren.

Iedereen wil er mooier uitzien en daar kan de kapper een handje bij helpen. Dat doe je niet door maar precies te doen wat de klant wil. Een verkloot kapsel is namelijk niet zo 1-2-3 te herstellen. Een goede kapper is daarom dus goud waard! Lieve Ze's, bespaar toch niet op jullie kapsels; zeg nooit dat een kapper te duur is. Duur is iets wat zijn geld niet waard is! Je 'draagt' het elke dag bij je: het moet altijd goed zitten, je kan het niet uitdoen zoals een jeans die je niet bevalt!

En wat ook belangrijk is nadat je een tof kapsel aangemeten hebt gekregen: haarproducten! Gelukkig zie ik dat steeds meer dames langzaam maar zeker geld gaan uitgeven aan deze belangrijke producten. Want er zit wel degelijk verschil in tussen een goedkope en een duurdere shampoo!

Wat ik hiermee wil zeggen: er goed uitzien heb je dus ook een beetje zelf in de hand. Geef iets minder geld uit aan nutteloze dingen en wat meer aan de kapper. En laat je ook echt adviseren door je kapper wat betreft je coupe en producten die je nodig hebt. Vertrouw op hem/haar!

En daarnaast: creëer je schoonheidsideaal... Laat je niet gek maken door modellen!

Groetjes, John Beerens
www.johnbeerens.com