John Beerens: Het Sterrenfonds

Lifestyle door Redactie Ze.nl

De afgelopen tijd heb ik veel samengewerkt met Frans Bauer: de gezelligste bekende Nederlander die ik ken! Hij belde me enkele weken geleden op met de vraag of ik ambassadeur wilde worden van zijn nieuwe goede doel: het Sterrenfonds. Het Sterrenfonds steunt kinderen tussen 0 en 16 jaar, die om welke reden dan ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven. Sterrenfonds adopteert afgeronde materiële projecten in Nederland om ze binnen zo korte mogelijk tijd te realiseren.

Naast mij zullen in de komende tijd nog meer bekende Nederlanders zich aansluiten bij het goede doel. BN\'ers zijn me zeker niet onbekend, maar om mezelf nou zo te noemen... Dat blijft erg vreemd! Uiteraard wilde ik hier aan meewerken, het is natuurlijk geweldig om iets te kunnen doen voor alle kinderen die het niet zo getroffen hebben in het leven. Het geeft me een heel fijn gevoel om die kids te helpen. En zo is die kale kapper uit Tilburg opeens ambassadeur van het Sterrenfonds!

Een aantal weken na het telefoongesprek, maandag 19 oktober om precies te zijn, werd het Sterrenfonds aan de pers voorgesteld. Werkelijk iedereen was aanwezig: tv-programma\'s van SBS en RTL, maar ook bladen als Privé en Weekend. Echt te veel om op te noemen... Ontzettend leuk om zoiets mee te maken en je naam terug te vinden zo links en rechts.

Nu is het Sterrenfonds dus officieel geboren en we er gaan er iets moois van maken! Frans, ik en het hele bestuur en organisatie van de stichting. Afgelopen maandag was het tijd voor onze eerste goede daad: we hebben kinderen geknipt en nieuwe kleding gegeven. Dat is voor deze kinderen echt iets heel bijzonders, want de financiële situatie laat dit soort dingen normaal niet toe. De kinderen hebben vervolgens Frans Bauer ontmoet en allerlei presentjes gekregen. Iedereen was ontzettend gelukkig en het was een prachtige dag.

Een goed begin voor een nieuw goed doel lijkt me zo!

Groetjes John Beerens
www.johnbeerens.com