Blond vs. Brunette

Lifestyle door Lindsay

Toch ben ik vaak nieuwsgierig naar hoe het leven zal zijn als brunette. Allereerst, ik hoor nooit iemand nageroepen worden met: 'Brunettie!' Iets wat, misschien herkennen mijn medeblondines zich hierin, met enige regelmaat voorkomt bij: 'Blondie!'

Ook schijnen brunettes het beter te doen op de werkvloer. Uit Brits onderzoek blijkt dat 62% van de ondervraagde vrouwen bruin haar professioneler vindt staan op de werkvloer. Een op de drie blondines verft haar lokken om die reden donker.

Ik vind dit larie. Bovendien, in mijn vak mag je vaak van haarkleur wisselen. Voor een rol, een fotoshoot of gewoon omdat je op de rode loper wilde verrassen. Wanneer ik 'Blond vs. Brunette' tik in de Google zoekbalk, krijg ik van verschillende actrices hun blonde en brunette look te zien. En ik moet zeggen, bij Reese en Cameron vind ik blond beter staan. Scarlett verliest de Monroe associatie, maar de bruine coupe maakt haar bijzonder.

Vrijdag rond ik de opnames af voor een korte film waar ik een van de hoofdrollen in vertolk. De afgelopen maanden heb ik mijn uiterlijk niet mogen wijzigen. Ineens heb ik het op mijn heupen. Mijn haar moet anders! Bruine manen als Cameron, alles anders dan de Legally Blonde die ik nu ben.

Maar voor iemand die alleen in de kappersstoel zit voor het knippen, is dat een grote stap. Dus ik twijfel. Gelukkig ben ik Weegschaal, dus ik twijfel wel vaker. Maar nu zit ik echt met mijn handen in het haar. Als ik mijn kapster mag quoten: "Kind, ik heb dagelijks mensen in de stoel die jouw kleur willen worden. Maar jij bent de baas. Ik zie je van het weekend wel." Geknipt word ik sowieso.

Toch, blijf ik een blonde bombshell of word ik een brilliant brunette? Blond vs. Brunette?