John Beerens: HNTM

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Ik had het genoegen om de kapper van de allereerste Holland's Next Top Model te zijn. De editie waarin Sanne won en Yfke Sturm de presentatie deed, weet je nog wel? Dit was zo'n leuke ervaring dat ik het wel een column waard vind.

Het hele proces begon met een screening van de modellen in Amsterdam-Zuid. Daar waren duizenden meiden bijeengekomen die allemaal topmodel wilden worden. Ontzettend veel meiden vielen af en uiteindelijk bleven er tien over.

De uitgekozen meisjes verbleven op een geheime locatie: een prachtig grachtenpand in Amsterdam. Hier werden alle modellen afgesloten van de buitenwereld. Ik werkte samen met een heel team aan de afleveringen. Ik was verantwoordelijk voor het haar van de modellen, van Yfke, maar ook van de juryleden. Ik mocht trouwens zelf ook een aflevering in de jury zitten, erg grappig.

Het waren super drukke, maar ook super gezellige weken. Op televisie zie je natuurlijk maar een klein stukje, maar in het appartement liep alles 24 uur per dag door. Iedereen leerde elkaar steeds beter kennen en de club werd steeds hechter. Daarnaast werd het ook steeds spannender: wie zou er winnen?

Het allerleukste was toen we het de hele crew in de laatste weken naar New York gingen. We verbleven in een prachtig hotel in de wijk Soho en de overgebleven modellen sliepen in één van de twee penthouses. En laat nou net Jessica Simpson in het andere zitten! Ik had nog bijna een ontmoeting met haar. We stonden allebei bij de lift, maar haar bodyguards lieten mij -voor de veiligheid- eerst naar beneden gaan. Waarschijnlijk had het niet eens in één lift gepast: Jessica wel, maar al die kleerkasten van haar erbij?!

Toen we een avond met de hele club op stap gingen in New York wist ik niet wat ik zag... Overal liepen modellen, de één nog bekender dan de ander. En dan zit je daar als echte kaaskop naast het tafeltje van Nickelback. Het was een top avond!

Yfke heeft veel kritiek gekregen tijdens en na het programma, maar naar mijn mening is zij de allerleukste BN'er die ik ooit ontmoet heb. Ik denk dat ik haar het best kan uitleggen als de Frans Bauer van de modellen: lekker spontaan, lekker gewoon en zelfs onzeker! Tja, ook modellen hebben daar last van... Yfke en Immad (vriend van Yfke) heb ik echt leren kennen als twee super fijne mensen om mee te werken en ook om privé mee om te gaan.

Sanne heeft de editie uiteindelijk gewonnen en daar was ik het helemaal mee eens. Ze was ook mijn favoriet! Ik heb haar trouwens nooit meer gezien of gesproken, iets wat ik heel jammer vind. Dus als je dit leest, bel me maar, haha!

Groetjes, John Beerens
www.johnbeerens.com