Verwen jezelf met een gezichtsmassage

Lichaam door Redactie Ze.nl

Ook kun je hierdoor geestelijk heerlijk ontspannen. Het is dan ook beslist geen vervelend nieuws dat beautyproducten gelinkt aan gezichtsmassage een trend lijken te worden...

Hoe breng jij je dag- en nachtcrème eigenlijk aan? Iedereen heeft hiervoor zijn eigen manier, zo bleek op het forum van CosmOpinie.nl, maar slechts een enkeling neemt uitgebreid de tijd om haar crème goed in te masseren. Wellicht gaat daar binnenkort verandering in komen dankzij de introductie van een aantal nieuwe luxe huidverzorgingsproducten.

Salonmerk Sothys brengt namelijk een nieuw anti-rimpel serum op de markt en heeft daarbij een nieuwe massagemethode ontwikkeld, genaamd Digi-Esthétique. Dankzij de verbeterde energiecirculatie door de 32 bewegingshandelingen zou het product in zijn werking worden versterkt.

Ook het op en top luxe beautymerk Kanebo schrijft een massage-stappenplan voor bij hun Sensai producten, welke ook is terug te vinden op de website. Volgens het 'dubbel reinigen, dubbel hydrateren, dubbel aanbrengen' methode, geïnspireerd door de Saho van de Japanse theeceremonie.

Hoewel deze luxe producten wellicht een traktatie zijn, kun je uiteraard ook met je huidige crèmes aan de slag. Trek eens wat meer tijd uit om je dag- en nachtverzorging met opwaartse draaiende bewegingen in te masseren met de vingertoppen, terwijl je een lichte druk uitoefen. Maar er een klein me-time ritueel van; een goed begin van de dag is het halve werk, nietwaar?

Dit artikel is geschreven door Barbara de Jonge, beautyjournalist en eigenaresse van CosmOpinie.nl.