Word helemaal zen in deze heerlijke wellness resorts

Ontspanning door Juliët

Relax! Denk je aan de wellness, dan denk je aan de sauna, maar er zijn meer manieren om te ontspannen. Verwen jezelf met een massage of overnacht in een van de bijbehorende hotels. Een dagje wellness is de beste manier om aan die koude dagen te ontsnappen.

Wellness is gezond

Een dagje wellness is niet alleen een dagje uit, maar ook nog eens gezond voor je lichaam en geest. Het heeft namelijk een regulerende invloed op je bloeddruk, het verbetert je weerstand en je lichaam wordt ‘schoon gespoeld’. Weg met al die stress en laad die mentale batterij maar op.

Checklist

  • Een groot badlaken, waar je helemaal op kan liggen
  • Een of twee extra handdoeken
  • Een badjas en slippers
  • Badkleding (alleen voor de badkledingdag)
  • Flesje water

1. Thermen Bad Nieuweschans 

Leuk feitje: in 1975 werd door een Duitse onderzoeker vastgesteld dat er ‘geneeskrachtig water onder de Nieuweschans zat’. Op dat moment geloofde niemand het verhaal. Vijf jaar later wel, de eerste thermale bron van Nederland was hiermee ontdekt. Bij Thermen Bad Nieuweschans in Groningen worden de baden gevuld met dit thermale water. Het moet zorgen voor een heerlijk zachte en soepele huid! Daarnaast kun je bij het resort terecht voor verschillende faciliteiten, namelijk sauna’s, baden en beauty & massages.

Weg naar de Bron 3-9, 9693 GA Bad Nieuweschans
 


2. Hotel Thermen Bussloo

Uitgerust wakker worden middenin een prachtig bos en met uitzicht op een meertje. Dat kan bij hotel en wellness Thermen Bussloo. In het gehele verblijf voel je een oosterse en wereldse sfeer. Het staat bekend om de rituelen uit de hele wereld. Rusland, Finland, Mexico en noem het op. Het resort biedt massages, workshops, energetische behandelingen (een geneeswijze) en ze bieden de ‘Lomi Lomi massage’ aan. Dit is een massage uit de Hawaiiaanse cultuur, waarbij je lichaam wordt teruggebracht tot het eigen natuurlijke ritme. Een echte wereldse beleving dus.

Bloemenksweg 38, 7383 RN Voorst Gem Voorst


3. Fort Resort Beemster

Zoals de naam al zegt bevindt het resort van Beemster in een fort. Dit gerenoveerde fort is omgetoverd tot een luxueus wellness resort. Wat het resort nog specialer maakt, is dat het stijl en duurzaamheid combineert. Het hotel is CO2-neutraal, de restwarmte van de sauna’s gebruiken ze om de ruimtes en baden te verwarmen en het regenwater wordt hergebruikt. Honger gekregen van het relaxen? Een hapje eten kan in een van de twee restaurants. Het fort heeft daarnaast ook nog een prachtig uitzicht over de Noord-Hollandse Beemsterpolder.

Nekkerweg 24, 1461 LC Zuidoostbeemster