40 dagen zonder jou

Relaties door Redactie Ze.nl

Samen met relatietherapeut Hans Groeneboer analyseren ze wat er mis is gegaan en belangrijker, hoe ze hun relatie kunnen redden en verbeteren. Het is namelijk zo dat in Nederland één op de drie huwelijken in een echtscheiding eindigt. Als daar samenwonende stellen die uit elkaar gaan bij worden opgeteld, is het totaal 50.000 scheidende stellen per jaar. Gelukkig staat daar tegenover dat tweederde van de stellen die hulp zoeken er uiteindelijk samen uitkomen. De EO speelt hier op in met het programma 40 dagen zonder jou.

Stellen die op het punt van echtscheiding staan, leven 40 dagen apart voor bezinning, zelfreflectie en voor een gezonder, vaak meer reële kijk op de relatieproblemen en het persoonlijke aandeel van beiden daarin. Inmiddels is de productie van het programma in volle gang. Eindredacteur Ellen Danhof vertelt: "De stellen die meedoen overwegen serieus om uit elkaar te gaan. Dan valt er niet veel meer te verliezen, maar nog wel heel veel te winnen. Wij geven deze stellen met behulp van intensieve begeleiding de tools om samen weer wat van hun relatie te maken, maar ze moeten het uiteindelijk wel zelf doen."

Zit jouw relatie in een sleur, overwegen jullie uit elkaar te gaan, maar wil je het nog een laatste kans geven? Dan kun jij je opgeven voor 40 dagen zonder jou. Stuur een e-mail naar: redjerelatie@eo.nl. Kijk voor meer info over het programma op www.40dagenzonderjou.nl.