De strijd om De Bachelor

Media door Madelon

De Bachelor, de datingshow die inmiddels twee Nederlandse seizoenen heeft gelopen, is na zeven jaar back on track en populairder dan ooit. Vanavond trapt RTL vanaf half 9 af met een nieuw seizoen. Ditmaal is het de succesvolle zakenman, ondernemer én vrijgezelle Lars Vreugdenhil die op zoek gaat naar zijn prinses op het witte paard. In acht afleveringen zien we hoe 25 verschillende dames op het tropische Curaçao Lars’ hart proberen te veroveren. Zal het één van hen lukken? En vindt de 38-jarige vrijgezel uiteindelijk ook zijn ware liefde?

In de eerste aflevering maakt de bachelor kennis met de 25 vrouwelijke kandidaten. Elke week geeft hij een roos aan de dame die zijn nieuwsgierigheid weet te prikkelen en waar hij nog veel meer van wil weten. De vrouwelijke kandidaten kunnen de roos geheel onverwacht krijgen tijdens een romantische boottrip of een intiem diner, maar ook tijdens de officiële rozenceremonie. Voor wie geen roos ontvangt, is het einde verhaal... En het spel is hard: vanavond al moet Lars maar liefst tien vrouwen wegsturen. Ze.nl sprak met hem en blikte samen met hem terug op zijn avontuur op Curaçao.

Lars, hoe kijk je zelf naar de eerste uitzending?

“Het was natuurlijk fantastisch om te zien. Ik heb echt een waanzinnige tijd gehad op Curaçao en ik hoopte dat het er net zo gaaf uit zou zien. Ik heb ook echt heel erg gelachen, ik zag opmerkelijke dingen en dacht af en toe echt ‘oh ja’. Over hoe die meiden deden, ze zaten natuurlijk allemaal in één huis en daar ben ik niet bij geweest. Maar ook de reacties die ze hebben gegeven, de herrieschoppers die er meteen uitsprongen en de andere dames die misschien wat later in de serie naar voren komen. Het smaakt echt weer naar meer. Als je dit gezien hebt, wil je meteen aflevering twee zien.”


Wat verwacht je van de rest van de uitzendingen?

“Het lijkt me ontzettend leuk om te zien wat de dames allemaal onderling hebben gezegd. Daar ben ik niet bij geweest. Ik zat natuurlijk in mijn eigen villa, op een verschrikkelijk mooie plek. De dames zaten ruim een half uur bij mij vandaan, in een andere villa. Zij zaten allemaal bij elkaar en zagen mij alleen maar als er een date was. Het waren korte momenten, van een halve dag of een paar uur, dat ze de tijd hadden om mij te leren kennen. Na zo’n date kwamen ze natuurlijk terug in dat huis en dat ga ik ook allemaal zien. Robert (ten Brink, presentator van het programma, red.) heeft dat allemaal wat beter meegekregen.”

Hoe vond je het om om te gaan met zo veel vrouwen om je heen?

“Ik heb twee oudere zussen, een moeder en een tante waar ik veel mee te maken had. Ik ben dus door veel vrouwen opgevoed, plus mijn vader dan, dus ik heb veel meegekregen van wat vrouwen wel en niet leuk vinden. Dat is vanaf mijn achttiende echt handig geweest. ‘Lars, dat vinden vrouwen niet leuk’, kreeg ik steeds te horen, en op een gegeven moment ga je daar toch over nadenken. Oh, dat vinden vrouwen niet leuk, laat ik het dan maar niet meer doen. Dat maakt toch wie je bent. Deuren openhouden, dat zijn allemaal van die dingen. Het is nu een onderdeel van mij; ik ben niet anders gewend.”

Hoe ging je met de vrouwen zelf om?

“Ik ben heel erg eerlijk gebleven naar iedereen toe. Naarmate we verder in de serie kwamen was er natuurlijk sprake van diepere gevoelens, echtere momenten. In het begin was het allemaal aftasten. Ik wilde het verhaal erachter weten, net zoals zij van mij wilden weten waarom ik hieraan meedeed. Op een gegeven moment moet je daar selecties in maken. Degenen die je het meest aanstaan probeer je zo lang mogelijk in de buurt te houden. Degenen die afvielen, probeerde ik wel altijd met een zo goed mogelijk verhaal naar huis te sturen. Ik heb altijd geprobeerd om nog even apart met ze te praten over de reden, zodat ze niet met een rotgevoel in het vliegtuig terug zaten. Dat was wel heel moeilijk. Het is natuurlijk nooit leuk om mensen die helemaal voor jou daarheen komen, naar huis te sturen. Je ziet het soms ook in de rozenceremonie, ik was er af en toe bloedzenuwachtig van. Ik stond soms echt te trillen, terwijl ik even daarvoor helemaal niet zenuwachtig was. Die meiden waren wel echte mensen met echte gevoelens, het waren geen machines.”

Wat was voor jou een reden om iemand een roos te overhandigen?

“Dat is niet zo even uit te leggen, daarvoor moet je echt gaan kijken. Ik denk dat het fantastisch in beeld gebracht is. Het was gewoon per vrouw verschillend. Sommigen hadden bijvoorbeeld op een bepaald moment even aandacht nodig, en dat probeerde ik dan ook te geven. Iedereen had wel iets, de een moest ik juist een beetje met rust laten zodat ze loskwam, de ander moest ik weer wat meer aandacht geven om het eruit te trekken.”

Vond je het op die momenten niet lastig dat de camera’s er steeds bij waren? Durfde je je wel helemaal open te stellen?

“Ja, als je gewoon puur en eerlijk in iets staat, en je weet waarvoor je komt en waar je aan begint, dan is dat geen probleem. Ik zag ze op een gegeven moment gewoon niet meer, ik merkte ze niet eens meer op.”

Lag er een druk op je?

“Ja, maar bij mij was het een luxepositie. We hebben allemaal al die spanningen weleens gehad in het begin van een relatie: je wordt verliefd, leert iemand net kennen en komt allerlei dingen over diegene te weten. Bij mij was het een luxeprobleem dat ik dat van vijf à vijftien vrouwen ineens te weten kwam. Ik moest die aandacht dus heel erg verdelen. Dat was wel een bepaalde druk. Een mooie druk, een luxeprobleem, maar wel heel heftig. Ik kon niet denken: ik heb vandaag een dagje geen zin. Dan stonden er weer drie trappelende dames klaar voor een romantisch uitje. Ik kreeg er wel heel veel energie van, maar ik was wel elke avond kapot. Je moet goed opletten, je wil ook gewoon de goede keuzes maken.”

Heb je nog een tip voor onze lezeressen, die op zoek zijn naar de ware?

“Geef je op voor De Bachelor voor volgend jaar, haha! En daarnaast... Ik denk dat het heel belangrijk is om altijd open en eerlijk te blijven en meteen te zeggen wat je wil. En probeer een man niet te veranderen, laat hem altijd in zijn waarde. Dan kom je het verst.”

De Bachelor wordt vanaf vanavond iedere woensdag uitgezonden, tussen 20:30 en 21:30 op RTL 4. Meer weten over Bachelor Lars? Check zijn Twitter!

Ga jij kijken?

Fotocredit: Theo Meijer