Het ultieme vrijgezellenfeest!

Relaties door Jet

Binnenkort gaat het toch echt gebeuren, dan stapt jouw allerliefste vriendinnetje in het huwelijksbootje. Maar niet voordat jullie nog één keer uitbundig haar 'vrijgezellenbestaan' vieren door middel van een geweldige bachelorette party! Het is alom bekend dat het de taak is van de beste vriendin om zich hierover te ontfermen. Ben jij die beste vriendin, maar weet je niet hoe of wat... Dan is dit artikel voor jou bedoeld!

Wie?
Stel jezelf de vraag: wie zou jouw beste vriendin (oftewel 'de vrijgezel') graag op haar bachelorette party willen hebben? Maak een lijstje met ongeveer tien van haar beste vriendinnen. Maak de groep niet te groot, dat is alleen maar onhandig. Laat het lijstje ook eens aan een andere goede vriendin van haar zien: mist er nog iemand? Kruip vervolgens, als je vriendin even naar de wc is, achter haar computer om de e-mailadressen van de meiden te noteren.

Wanneer?
Wanneer wil je het vrijgezellenfeest laten plaatsvinden? Zo'n twee weken voor de bruiloft is het meest gebruikelijk. Er gaat nog best wat tijd in het organiseren van het feest zitten, dus begin hier op tijd mee... Het is helemaal ideaal om het op dezelfde dag als het vrijgezellenfeest van de bruidegom te doen, dus informeer even bij zijn beste vriend. Het is natuurlijk het allerbelangrijkst dat de vrijgezel ook niets heeft: vraag daarom haar vriend of een goede vriendin om haar vrij te houden die dag.

Hoeveel?
Stuur alle meiden een mail met de vraag of ze van de partij zijn, wanneer ze het beste kunnen (stel drie data voor) en vraag wat ze ongeveer te besteden hebben. Eén ding is zeker: goedkoop is een vrijgezellenfeestje niet! Je komt toch gauw op 100 euro per persoon en dan heb je het nog niet ruim. Stel wat bedragen voor aan alle meiden, zodat je achteraf geen gezeur hebt: de één is nu eenmaal makkelijker met geld dan de ander. Wees in je berekening niet te zuinig, het zou vervelend zijn als je opeens toch te weinig geld hebt. Dan kun je nog beter aan het eind geld teruggeven. Het is uiteraard niet de bedoeling om de bruid om geld te vragen. Denk aan alles wat erbij komt kijken (eten, drinken, leuke activiteit, vervoer etc.) en bepaal met de andere vriendinnen een mooi bedrag!

Wat?
Nu je ongeveer weet wat het budget is, kun je een leuke activiteit gaan bedenken. Door jaren vriendschap weet je waarschijnlijk wel wat de vrijgezel leuk vindt om te gaan doen. Probeer iets te bedenken wat een tikkeltje uitdagend of ondeugend is (het is tenslotte een vrijgezellenfeest), maar wat ze wel aandurft en leuk vindt. Het allerbelangrijkste is dat het een enorme verrassing voor haar moet zijn!

Heb je echt geen flauw idee? Hier een aantal suggesties...

  • Jullie kunnen een leuke workshops gaan doen, zoals: flirten, paaldansen, schilderen (uiteraard met aantrekkelijk naaktmodel), kookworkshop, etc.
  • Een cd opnemen, metamorfose ondergaan of fotoshoot doen! Of iets sportievers zoals wakeboarden...
  • Word een Lama! Onder onze professionele leiding worden jullie nog leuker dan de Lama's!
  • Crazy 88 is doorgedraaid, sexy, komisch en verrassend. Het doel is om met je team in hartje Amsterdam zo origineel en snel mogelijk een aantal vreemde opdrachten uit te voeren. Dit met behulp van een gps en smartphone, waarmee je alles vastlegt op de foto.

Kijk voor meer leuke ideeën en tips op Vrijgezellentip.nl!

Nog enkele tips...

  • Heb je niet de tijd en/of energie om het feest in je eentje te organiseren? Zoek nog een slachtoffer (lees: goede vriendin) die je wilt helpen!
  • Laat iedereen een klein cadeautje van rond de 10 euro meenemen: iets wat hen echt doet denken aan het aankomende bruidje.
  • Het is natuurlijk het leukst als het een complete verrassing is voor de vrijgezel, zorg er daarom voor dat zij NIETS doorheeft. Zorg ervoor dat er iemand (haar vriend of een vriendin) is die haar de hele dag vrij en thuis kan houden. Haar verraste gezicht is goud waard!
  • Je kunt de dag nog hilarischer maken door iedereen een gekke accessoire te geven: een bedrukt T-shirt, een gekke hoed of pruik... Echter, niet elke vrijgezel stelt dit op prijs. Hetzelfde geldt voor het geven van lichtelijk genante opdrachtjes, zoals: verdien 10 euro als straatmuzikant, verzamel 10 ondergoedlabels/telefoonnummers van mannen etc. Heel grappig voor de groep, iets minder voor de vrijgezel. Maar als ze het durft, zeker doen!
  • Het is super leuk om een fotoalbum van het vrijgezellenfeest te geven bij bruiloft. Bewaar alle bonnetjes/kaartjes, laat iedereen iets leuks schrijven over de dag en maak er een plakboek van. Zo heeft ze altijd een leuk aandenken!

Heel veel plezier!