Zo organiseer je een vrijgezellenfeest!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Een vrijgezellenfeest plannen voor je beste vriendin. Hartstikke leuk natuurlijk, maar er komt een hoop organisatorische talent bij kijken om het allemaal in goede banen te leiden. Lees daarom deze tips voor een geweldige dag!

Save the date

Een heerlijke uitvinding in dit digitale tijdperk: de datumprikker. Laat iedereen invullen wanneer ze kan. Mocht er niet één datum zijn waarop iedereen kan is het een gevalletje ?helaas pindakaas? en kies je de datum waarop de meeste dames kunnen. (Oké, laat dit wel een datum zijn waarop je dan zelf in ieder geval kunt.)

Budgetteren kun je leren
Belangrijk: bepaal het budget! Houd rekening met mensen met een kleiner budget zodat iedereen mee kan. Je zou iedereen kunnen vragen van tevoren wat iedereen haar maximale budget is, alleen krijg je waarschijnlijk wel bedragen die erg uiteen lopen. Dus bepaal het uiteindelijk zelf.


Wanneer je het budget hebt samengesteld, kun je een bevestigingsmail sturen wanneer het is en wat het ongeveer gaat kosten. Mochten er dan genodigden zijn die het bedrag te hoog vinden, dan kun je altijd kijken wat je voor ze kunt doen en wellicht het budget iets naar beneden halen. Reken precies uit wat het gaat kosten voor iedereen, van de lunch tussen de middag tot de drankjes in de kroeg, en stuur dat per mail rond. Zie dit voorbeeld.

  • Lunch inclusief drank: ? 20 euro p.p.
  • Activiteit 1: ? 15 euro p.p.
  • Borrel: ? 15 euro p.p.
  • Activiteit 2: ? 20 p.p.
  • Diner inclusief drank ? 30 p.p.
  • Stappen ? 40 p.p.
  • Aankleding vrijgezellen: ? 10 p.p.

(Met aankleding wordt bedoeld verkleedkleding, drukwerk en andere kosten die je maakt om het vrijgezellenfeest aan te kleden)

Dagindeling
Vaak wordt een vrijgezellenfeest helemaal volgepland van ?s morgensvroeg tot ?s avonds laat. Maar mocht je het feest echt tot in de vroege uurtjes gepland hebben, zorg er dan voor dat je niet te vroeg begint en niet téveel activiteiten plant. Sowieso is dat niet erg relaxed en maakt het de dag er niet leuker op. Houd ook rekening met wie er mee gaat en of de bride to be het ook wel echt leuk vindt (ook wel belangrijk).


Laat iedereen weten wat de bedoeling is

Mail de opzet die je hebt gemaakt voor de indeling van het vrijgezellenfeest rond. Het kan dat je het een verrassing wilt houden, laat dan aan iedereen weten wat voor kleding ze mee moeten nemen zodat ze daar rekening mee kunnen houden.

Reserveren en incasseren!
Je kunt nu alles gaan boeken en reserveren. Zorg dat iedereen op tijd het geld naar je rekening heeft gestort om geldtroubles te voorkomen. Ook is het niet fijn om achter je geld aan te moeten zitten dus zeg dat je het graag wilt hebben voordat je het gaat boeken. Plan het anders zo dat dit begin van de maand is en iedereen nog genoeg op haar bankrekening heeft staan.

Ook is het handig als iedereen geld voor de pot overmaakt. Dan kun jij van tevoren het geldbedrag pinnen en kun je alles tijdens de vrijgezellendag betalen. Het is wel verstandig - aangezien je een grote pot beheert - dat je de helft of een kwart aan andere mensen geeft, mocht er iets gebeuren.

Tip: Betrek niet te veel mensen bij het organiseren van het vrijgezellenfeest, dan kom je namelijk niet tot een beslissing. Je kunt wel een avond houden waarin je met iedereen brainstormt, maar het is wel zo dat hoe meer mensen inspraak hebben, hoe lastiger het wordt een keuze te maken.

Oh ennuh: geen inspiratie voor activiteiten? Bekijk dan hier de leukste ideeën om te doen tijdens een vrijgezellenfeest!

Heel veel succes en plezier!ThePerfectWedding.nl verzorgt dagelijks de leukste items voor aanstaande bruiden!

Af en toe pikken wij hier een graantje van mee.

Lees alles over hoe jij ?hip? kunt trouwen en verzamel de tips die ervoor zorgen dat jouw dag onvergetelijk wordt!