De G-spot bestaat niet

Intiem door Jet

Dit beweren een aantal Britse onderzoekers tenminste... Tijdens een onderzoek hebben zij 902 tweelingparen (zowel een- als twee-eiige) tussen de 23 en 83 jaren ondervraagd en onderzocht. Hieruit is geen enkel bewijs gekomen dat de G-spot zou bestaan. Er bleek geen enkel patroon te ontdekken.

De ene eeneiige tweelingzus zei wel een G-spot te hebben, terwijl de ander dat ontkende. Volgens de wetenschappers had dit niet moeten verschillen, omdat zij hun DNA delen. "Dit is veruit de grootste studie over dit onderwerp ooit en het toont aan dat het idee van de G-spot subjectief is," aldus één van de onderzoekers. Van de volledige groep gaf 56 procent aan een G-spot te hebben; zij bleken vaak jonger en seksueel actiever te zijn.

Het ziet ernaar uit dat dit kleine stukje weefsel - dat bijna volledig uit zenuwuiteinden zou bestaan en wat een waanzinnig orgasme zou geven - slechts een mythe is en niet bestaat. Er wordt nu gedacht dat het fenomeen G-spot de wereld is geholpen door sekstherapeuten.

De frustrerende zoektocht naar dit mysterieuze knopje stopt dus bij deze... "Het is onverantwoordelijk om het bestaan te claimen van iets wat nooit bewezen is en vrouwen onder druk zet. En mannen trouwens ook."

Hoe zou het zitten met de mannelijke G-spot?