Kerst-voorgerechtje: coquilles

Eten door Jet

Elk jaar is het weer een flinke opgave om een lekker kerstmenu te bedenken... Want je wilt iets op tafel zitten dat (uiteraard) overheerlijk is, waar je toch een beetje indruk mee maakt op je gasten, maar wat ook redelijk makkelijk te maken is. Maar wat is dat? Nou, dit voorgerechtje bijvoorbeeld!

Coquilles met vanillesaus en kaviaar

(voor 6 personen)

Wat heb je nodig?

  • 250 gram aspergetips
  • versgemalen (zee)zout en peper
  • 1 vanillestokje
  • 1 dl visfond (pot a 380 ml)
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 3 verse coquilles per persoon
  • 2 eetlepels olie
  • 1 potje zwarte imitatiekaviaar (viskuit)

Hoe maak je het?
Snijd de onderkant van de aspergetips af en kook ze vervolgens in ruim water met zout in zo'n 3 minuten beetgaar. Spoel ze goed af in een vergiet met koud water en laat ze uitlekken.

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het vanillestokje, merg, fond en slagroom in een steelpannetje en kook het geheel tot de helft in. Breng nu op saus met (versgemalen) zout en peper en laat het sausje afkoelen. Bewaar de aspergetips en de saus afgedekt op een koele plek.

Verwijder het vanillestokje uit de saus en warm hem opnieuw op. Dep de coquilles droog en bestrijk ze licht met olie. Verwarm een goede koekenpan tot 'ie gloeiend heet is. Bak de coquilles ca. 1 minuut aan elke kant en bestrooi ze met (versgemalen) zout en peper.

Verdeel de aspergetips over vier borden en leg de coquilles erop, schenk er een beetje vanillesaus over en druppel er een beetje omheen. Schep op elke coquille een beetje kaviaar en serveer direct!

Bron: Smulweb.nl