Nieuwe trend: Naaktyoga

Sport & gezondheid door Jet

Naaktyoga is sinds 1960 al bekend en werd sindsdien veelal thuis gedaan (goh, waarom?!), maar wordt steeds populairder in Amerika en Europa; je kunt nu gewoon naar de sportschool om daar een uurtje naakt te yoga-en. En niet alleen de 'normale' mens vindt het leuk, ook sterren als Nicolas Cage, Jennifer Lopez, Halle Berry en Gwyneth Paltrow zweren erbij!

Waarom moet het nu zo nodig naakt? Reguliere yoga schijnt één groot nadeel te hebben: door de lastige standjes waar je jezelf in moet wringen, wil je kleding nog wel eens gaan schuiven en schuren. Door naakt op je matje te gaan, is dat probleem in één klap opgelost! Daarnaast zou het naakt beoefenen van yoga je een vrij gevoel geven, blokkades opheffen en een positief effect op het zelfbeeld hebben. Een ander groot voordeel is dat je veel geld bespaart, omdat je geen mooie sportoutfitjes meer hoeft aan te schaffen.

Ok, genoeg voordelen dus... Zou naaktyoga ook een hype in Nederland kunnen worden? Johan Noorloos, yoga-instructeur van Nederlandse celebs, denkt van niet. "Ik kan me niet voorstellen dat het hier een trend wordt. Wij kijken wat meer de kat uit de boom en zijn wat conventioneler ingesteld," vertelt hij aan Nu.nl. "Je ziet overal blote lichamen en dat soort prikkels maakt het moeilijker om je op jezelf te concentreren. Yoga draait om bewustwording en inkeer, dit zou ik eerder een vorm van expressie noemen."

Hoe goed ik ook begrijp hoe heerlijk het is om naakt te zijn, zelf moet ik er niet aan denken... Stel je voor: sta je in de Downward Facing Dog-positie, kijk je even voor je en zie je zo iemands bruine ster! Nee, dank u.