Irresistible Indiaas!

Eten door Jet

Wil je origineel uit de hoek komen tijdens een dinertje, serveer je gasten dan eens Indiaas. Naast dat het eten gewoon waanzinnig lekker is, is het ook nog heel gezellig eten. Je kunt namelijk een aantal verschillende gerechtjes maken die je met elkaar deelt. Een soort Oosterse tapas! Zorg wel voor voldoende water op tafel, want Indiaas eten is flink heet.

Hier een aantal gerechtjes dat gemakkelijk te maken en niet te duur (het leven is al duur genoeg) is. Dat wordt gegarandeerd smullen!

Kip tikka masala (4 personen)

Wat heb je nodig?
2 el olie
1 ui, fijngesneden
1 rood pepertje, fijngesneden
600 gr kipfilet in blokjes gesneden
2 el gehakte koriander
1 pot tikka masala 400 ml
1 blik gepelde tomaten in blokjes
1 dl slagroom

Hoe maak je het klaar?
Verwarm de olie in de pan en fruit het fijngesneden uitje. Voeg hier de kip, de rode peper en 1 eetlepel koriander aan toe en bak het geheel ongeveer 3 minuten. Doe nu de tikka masala en de tomaten erbij en breng het prutje aan de kook. Laat het geheel 3 minuten op hoog vuur koken en doe vervolgende de deksel op de pan en laat het 15 minuten sudderen op zacht vuur. Voeg als laatste de slagroom toe en laat het nog 5 minuten doorsudderen.
Serveer de tikki masala met koriander.

Groentencurry (4 personen)

Wat heb je nodig?
450 g bloemkool
225 g doperwten
450 g aardappelen
50 g boter of margarine
3-4 theelepels garam masala
25 g bloem
450 ml bouillon

Hoe maak je het klaar?
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze een paar minuutjes. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze een paar minuten. Smelt de boter of margarine in een pan en roer de garam masala erdoor. Laat dit een paar minuten koken. Roer de bloem erdoor en dan de gekookte en goed uitgelekte groenten. Goed door elkaar roeren totdat alles bedekt is met de bloem. Goed blijven roeren en geleidelijk de bouillon toevoegen. Blijf roeren totdat de saus een geheel vormt.
Meteen serveren.

Raita van yoghurt (voor 4 personen)

Wat heb je nodig?
1 grote komkommer
2 tomaten, ontveld en in kleine blokjes gesneden
Zout en peper
1.25 dl yoghurt (Turkse of Griekse yoghurt)
2 teentjes knoflook, uitgeperst
3 theelepels gehakte munt

Hoe maak je het klaar?
Schil de komkommer, snij m doormidden en haal het vruchtvlees eruit. Rasp het komkommervlees grof, bestrooi het met wat zout en laat het 5-6 uitlekken in een vergiet. Meng de geraspte komkommer met de blokjes tomaat, yoghurt, knoflook en munt. Voeg nog wat zout en peper naar smaak toe.

Je kunt hier heeeeeeeeeeeeel veeeeeel naanbrood (lekker overal in dippen!), gele rijst en/of salade bij serveren.

Achchese bhojon kijie = eet smakelijk!

Bron: Smulweb.nl