ZeTest: Friction Protection Crème

Lichaam door Saskia

De belofte
Vevina Friction Protection Crème belooft bescherming tegen wrijving door huid-op-huid en kleding-op-huid. De crème is vochtresistent, spoelt niet weg door zweet en werkt langdurig en preventief tegen rode plekken en een geïrriteerde huid.

De test
Volgens de website en het persbericht van Vevina ben ik met mijn gewicht van 85 kilo het ideale proefkonijn. Met mijn maatje 42 heb ik nou niet bepaald de slankste bovenbenen en ook heb ik in de zomer last van bovenbenen die aan elkaar blijven plakken en langs elkaar schuren als ik het warm krijg. Vevina Friction Protection Crème belooft de oplossing te zijn voor dit probleem. Dus besluit ik op een warme zomerdag in plaats van mijn lange boxershortje, deze unieke crème te dragen onder mijn zomerjurkje.

Als ik de dop van de tube draai ruik ik natuurlijk eerst even aan de inhoud. De crème ruikt fris, niet overheersend en gelukkig ook niet vies. Dat is al een pluspunt! Nadat ik een flinke laag crème op de binnenkant van mijn bovenbenen en bovenarmen heb aangebracht (dat moest, volgens de bijsluiter), pak ik de fiets naar de supermarkt. Ik ben benieuwd of de crème doet wat ie belooft.

De uitslag
In het begin plakken mijn benen nog meer dan normaal aan elkaar vast. Het lopen is ongemakkelijker dan normaal; mijn plakkerige benen geven me geen fijn gevoel. Na een tijdje (als de crème iets meer is ingetrokken) wordt het plakkerige gevoel gelukkig al iets minder. Mijn armen voelen ook zachter aan dan normaal en mijn jurk schuurt niet zo erg meer langs mijn huid dan normaal. Toch ben ik niet blij met het resultaat. Ik hoopte op een plakvrije wandeling door de supermarkt, maar dat lukt met deze crème helaas niet. Dan bedenk ik me echter dat de crème niet bedoeld is tegen een plakhuid, maar tegen irritatie door wrijving. En beschermen tegen wrijving, dat doet het spul zeker. De crème laat een duidelijk voelbaar beschermlaagje achter op je huid, waardoor de ingesmeerde zones zacht en glad aanvoelen. 

Ze.nl advies
Voor mij is deze crème niet de oplossing voor mijn schuurprobleem, waarschijnlijk omdat mijn schuurprobleem uiteindelijk meer een plakprobleem blijkt te zijn! Misschien moet je ook iets voller zijn dan ik om echt last te hebben van schuurplekken op je huid. Dat Vevina Friction Protection Crème een zacht beschermlaagje achterlaat op huid staat buiten kijf. Dus als jij af wil van je rode, geirriteerde huid, dan zou ik deze crème zeker eens proberen!

Kijk voor meer informatie op de website: http://www.vevina.net/