Tip: een Texel-trip!

Reizen door Martine

Verblijf: Camp Silver
Als je naar Texel gaat is er wat mij betreft maar één adres waar je moet zijn om de nacht door te brengen: Camp Silver. Vanuit het bed in je stoere Amerikaanse caravan heb je een panorama-view over het Texelse landschap. Zeer romantisch bij zonsondergang en ideaal om samen naar de typisch Texelse wolkenluchten te liggen staren. De Silverliner is van alle gemakken voorzien: een comfortabele badkamer, hoekbank, lekker bed én flatscreen. Koken kun je er niet, ontbijten doe je in de futuristische koepeltent op het terrein.
Gratis extra tip ervaringsdeskundige: Hoewel het misschien zo lijkt; de ramen rondom het bed zijn NIET geblindeerd... Even de gordijntjes dicht dus!

Lunch: aan het strand
Bij mooi weer kun je heerlijk relaxen op één van de loungebanken bij strandpaviljoen De Strandhotel Noordzee, eveneens in De Koog. Vanuit de lichte, hip ingerichte serre kijk je zo uit over het strand en de zee. Lekker om toch het eilandgevoel te hebben als het even wat minder weer is!

Diner: Rôtisserie 't Kerckeplein
Voor écht lekker en wat exclusiever eten mijd je de toeristische straten vol eettentjes, maar zoek je de wat rustigere plaatsjes op. Bijvoorbeeld Rôtisserie 't Kerckeplein in Oosterend. Alles is hier supervers en ambachtelijk: Texels lamsvlees van de lokale boerderij, heerlijke verse vis en zelfs de bonbons bij de koffie zijn handgemaakt door de lokale chocolatier. Gewoon lekker, superknus en nét wat luxer eten.

Doen...

...voor iedereen: Ecomare
Je bent op een Waddeneiland en wat kan dus niet ontbreken aan je trip? Juist: zeehondjes. Je hoeft er niet voor de zee op: in opvangcentrum Ecomare kun je ze van héél dichtbij bekijken. Ook is er een museum met wisselende tentoonstellingen en een indrukwekkend aquarium.

...voor durfals: skydive
Eén van de dingen die je gedaan moet hebben voor je sterft: een skydive maken. In Nederland vind je geen gavere plek om dat te doen dan op Texel. Vastgeklonken aan een pro spring je op minimaal 3000 meter uit het vliegtuigje en suis je met 200 kilometer per uur naar beneden. De ultieme kick! Check nu alvast de site voor meer info en reserveringen.

...voor durfals-maar-dan-net-iets-minder-gedurfd: rondvlucht
Gaat zo'n sprong in het diepe je net iets te ver, maar lijkt het je wel gaaf het eiland van bovenaf te bekijken? Je kunt ook gewoon de lucht ingaan zonder dat je eruit gegooid wordt. Zo kun je ook nog eens de naastgelegen eilanden bekijken.

...voor feestbeesten: dansen op het strand
Voor een echte beachparty ga je naar strandpaviljoen De Buren, waar je kunt dansen tot na zonsondergang!

...voor rustzoekers: de natuur in
Een must-see is het prachtige gebied De Slufter: een uniek gebied dat in open verbinding staat met de Noordzee. Na een aantal mislukte pogingen om er een landbouwpolder van te maken, werd aan het begin van de 20e eeuw besloten het zeegat open te laten. Het Sluftergebied bestaat uit een krekenstelsel dat soms na een storm onder water staat. Je kunt er heerlijk op blote voeten door het zompige gras en het zachte zand lopen. Supermooi en heerlijk rustig!

...voor luiaards: bakken
Uiteraard leent Texel zich ook uitstekend voor een dagje (of twee, of drie, of...) bakken aan het strand. Er zijn genoeg mooie plekjes langs de westkust waar je met je handdoekje in het zand kunt neerstrijken.

...voor actievelingen: trappen maar!
Texel wordt vaak beschreven als het ideale fietseiland. Fiets van dorpje naar dorpje en geniet van de mooie wolkenluchten, de Texelse schaapjes, de mooie natuurgebieden, het strand, de  bossen en terrasjes. Stop absoluut even bij ijsboerderij Labora in De Cocksdorp (vlakbij het vliegveld). Hier vind je namelijk superlekker én supervers boerderij-ijs in allerlei smaken!

Zelfs al ga je maar een paar dagen: dit oer-Hollandse eiland zorgt voor een waar vakantiegevoel! Hup, die boot op!