Weg met die vakantiekilo's

Eten door Jo-Anne

Na maanden hard te hebben gewerkt, is het tijd voor een welverdiende vakantie. Je bent van plan om helemaal los te gaan en te genieten van jouw zonnige daagjes. Het is geen geheim dat wij vrouwen dan niet op onze lijn letten. Wat maakt het uit als je een vaste klant bent van de McDonald's en als lunch een hele pizza naar binnen werkt, zul je denken. Maar als je thuis komt heb je opeens wel heel erg veel spijt. Je hoeft nu niet meer met betraande ogen op je weegschaal te staan, want Ze.nl heeft uitgezocht hoe je die extra vakantiekilootjes kunt tegengaan!

Lekker bewegen
Tijdens je vakantie denk je niet aan sporten. Het liefst lig je de hele dag in de zon, ben je elke dag te vinden op een gezellig terrasje en ben je uren aan het tafelen. Als je al een paniekaanval krijgt bij het idee dat je na je vakantie op die weegschaal moet gaan staan, dan is het handig om tijdens je vakantie te blijven bewegen. Niet dat je met 35 graden in een sportschool moet gaan zweten, maar doe sportieve activiteiten in de zon. Ga wandelen langs de branding, volleyballen, fietsen of zwemmen.

Genieten mag altijd
Natuurlijk mag je genieten van je vakantie, maar soms kun je ook te veel genieten als het om eten en drinken gaat. In het buitenland moet je natuurlijk genieten van de lokale keuken, maar kijk wel uit! Als je te veel tapas, gyros of couscous eet, dan vliegen de kilo's er binnen no time aan. Eet daarom rustig aan, zodat je op tijd weet wanneer je buikje vol zit. Ook is het belangrijk dat je genoeg groenten en fruit eet.

IJsjes, ijsjes en nog eens ijsjes
Op vakantie eten we meer ijsjes dan normaal. We zoeken nou eenmaal een lekkernij om af te koelen in die hete zon. Maar te veel ijsjes zijn niet goed voor de lijn. Vervang een roomijsje voor een verkoelend waterijsje of een sorbet. Als je zeker wil weten hoeveel calorieën er in een bepaald ijsje zitten, kijk dan op de OLA Tussendoortjesvergelijker.

Heb jij na je vakantie last van extra vakantiekilootjes?