Couscoussalade

Eten door Redactie Ze.nl

Als het zonnetje schijnt, wil je zo min mogelijk tijd in de keuken doorbrengen. Daarom is dit recept voor de zomermaanden ideaal! Het is super snel gemaakt en daardoor kun je extra tijd doorbrengen op een kleedje in een mooi park, genietend van een glaasje wijn en deze heerlijke salade...

Benodigdheden:

100 gr. couscous
1 paprika
1 rode ui
2 teentjes knoflook
3 tomaten
8 groene olijven
100 gr. kipfilet (vleeswaren)
1 el olijfolie
2 el citroensap
peterselie (hoeveelheid naar eigen smaak)

Bereidingswijze:

  • Bereid de couscous volgens de verpakking (200 ml water koken, vuur uit zetten, couscous laten wellen in het water);
  • Snijd alle ingrediënten in kleine stukjes;
  • Doe de couscous en de gesneden ingrediënten in een grote kom;
  • Meng de olijfolie, het sap en de peterselie door de salade.

Een lekker wijntje, een knapperig stokbroodje én een zwoele avond maken het zomerse gevoel compleet!