Spinazierisotto met kalkoen

Eten door Joelle

Risotto klinkt altijd ontzettend ingewikkeld om te maken, maar dat valt heel erg mee! Met dit recept steel jij de show en lijkt het alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Bovendien is het weer eens wat anders dan een pasta of salade. Sprint snel naar de supermarkt met onderstaand boodschappenlijstje en duik de keuken in.

Boodschappenlijstje (voor 4 personen)
250 gram risottorijst
300 gram spinazie
125 gram geraspte kaas
300 gram kalkoenfilet
450 ml water
3 bosuitjes
3 eetlepels rode pesto
ongeveer 2 eetlepels olijfolie

Aan de slag...
Doe wat olijfolie in een wok of koekenpan en zet het vuur hoog, totdat de olie goed heet is. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak de korrels kort, totdat zich een laagje olijfolie om de rijstkorrels vormt. Zet het vuur laag en voeg vervolgens geleidelijk, ongeveer om de vijf minuten, wat water toe dat je laat verdampen en absorberen. Blijf roeren. De risotto is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een beetje hard. Als de risotto bijna klaar is, voeg je de spinazie toe. Laat deze al omscheppend slinken en doorwarmen. Voeg daarna de geraspte kaas toe.

Snijd ondertussen de kalkoenfilet in blokjes, bestrooi deze met zout en peper en bak de blokjes in een aparte pan rondom bruin. Voeg de pesto toe en laat de kalkoen in nog ongeveer twee minuten gaar worden. Snijd de bosui in ringetjes en laat deze nog een minuutje meebakken.

Variaties
Wil je het goedkoper houden, dan kun je in plaats van kalkoen natuurlijk ook kip gebruiken. Voor vegetariërs kun je de kalkoen vervangen door bijvoorbeeld quorn of champignons.

Eet smakelijk!