Risotto met gerookte zalm en courgette

Eten door Jet

Een lekkere risotto met zoete uien, uitgebakken pancetta en rucola of eentje met garnalen en kappertjes... Ik kan er geen genoeg van krijgen! Van dit recept werd ik erg blij en lijkt me heerlijk om te maken om een zonnige lentedag met een goed glas wijn erbij (een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio).

Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 150 gr. gerookte zalm
  • 2 takjes dille
  • 40 gr. boter
  • 300 gr. risottorijst
  • 1 dcl. droge witte wijn
  • ongeveer 1 liter visbouillon (van tablet)
  • 2 eetlepels crème fraîche


Hoe maak je het?
Snipper de ui fijn en snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd ook de zalm in stukjes en hak de dille fijn.

Laat de boter smelten in een voorverwarmde pan en fruit de ui (laat niet bruin worden). Voeg de rijst toe, schep goed om en bak tot de korrels tot ze glazig zijn. Voeg de wijn toe, dan de courgette en roer om.

Laat de rijst op een niet te hoog vuur in de open pan pruttelen tot het meeste vocht is opgenomen. Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe. Even wachten tot de vorige hoeveelheid is opgenomen. Regelmatig roeren. De rijst is goed als de korrels beetgaar zijn.

Schep er tenslotte de zalm, de dille en de crème fraîche door, voorzichtig. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer er een frisse, gemengde salade bij.