Javaanse Golong-Golong

Eten door Jo-Anne

Ben je ook helemaal uitgekeken op een normale pannenkoek? Wees niet getreurd, want wij hebben hier de perfecte oplossing voor gevonden. De Javaanse keuken kent ontzettend veel lekkernijen en daar kwamen wij een wel hele opvallende pannenkoek tegen: een roze variant! Dit zag er zo smakelijk uit dat we jullie dit receptje niet kunnen onthouden. Ren dus snel naar de winkel voor alle ingrediënten en laat je vriendinnen versteld staan van jouw Javaanse kookkunsten!

Wat zet ik op mijn boodschappenlijstje?
Beslag
2 dl. kokosmelk
6 druppels rode kleurstof
2 eieren
150 gram bloem
snufje zout
boter

Vulling
5 eetlepels suiker
100 gram kokosrasp

Hoe maak ik het?
Zet de suiker met 1 dl. water op een vuurtje en laat deze onder regelmatig roeren oplossen. Voeg de kokosrasp toe en blijf constant roeren totdat de kokos alle vloeistof heeft opgenomen. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Voor het beslag roer je de kokosmelk met de rode kleurstof. Klop de eieren in een kom schuimig en luchtig en voeg toe aan de kokosmelk. Roer bij beetjes de bloem erdoor en voeg een snufje zout eraan toe. Doe in een koekenpan steeds een klontje boter en een scheplepel beslag en bak ze aan beide kanten goudbruin. De pannenkoeken moeten zo dun mogelijk zijn. Vul de pannenkoeken vervolgens met de kokosrasp.

Eet smakelijk!