Vrouw wil voor altijd 30'er zijn

De maatschappij door Redactie Ze.nl

In het kader van de dvd-release The Curious Case of Benjamin Button, het aangrijpende levensverhaal van een man die ieder jaar jonger wordt, is onderzoek gedaan naar de ideale leeftijd van Nederlanders. In samenwerking met websites Vrouwonline.nl en Menshealth.nl hebben bijna 1000 vrouwen en mannen aangegeven welke leeftijd zij het liefst altijd zouden hebben. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat 39% van de vrouwen het liefst altijd dertiger zou zijn. Mannen geven overduidelijk de voorkeur aan een jongere leeftijd. Maar liefst 69% heeft aangegeven altijd twintiger te willen zijn. Zouden vrouwen dan toch minder last van het dertigersdilemma hebben dan mannen? Of zijn zij, zoals steeds vaker gesteld wordt, tegenwoordig achterin de twintig als de verschijnselen die bij het dertigersdilemma horen zich openbaren? 

De onderzoeksresultaten
Vrouwen voelen zich op latere leeftijd waarschijnlijk zeer tevreden, want zij geven gemiddeld de voorkeur aan een hogere leeftijd dan mannen. Maar liefst 57% van de vrouwelijke respondenten zou het liefst altijd 30 jaar of ouder willen zijn. Dit tegenover slechts 20% van de mannen. Zij kiezen er massaal voor altijd twintiger te zijn, met 69% van de stemmen. Ook de jeugdige tienerjaren zouden zij liever overdoen dan de vrouwen: 11% tegenover 5% van de vrouwen. Mannen hebben het vooral moeilijk met de leeftijd 40 : slechts 3% kiest dit als ideale leeftijd, tegenover 18% van de vrouwen.

The Curious Case of Benjamin Button
Op 10 juni a.s. verschijnt de prachtige film over het levensverhaal van een man, die onder bijzondere omstandigheden tot leven komt als bejaarde 80-jarige en steeds een beetje jonger wordt. Als Benjamin (Brad Pitt) op 50-jarige leeftijd verliefd wordt op de 30-jarige Daisy (Cate Blanchett) weet hij dat ze ooit weer uit elkaar zullen groeien. De film is bekroond met 3 Oscars, waaronder voor de unieke special effects die zijn gebruikt, waardoor Brad Pitt zowel de tiener als bejaarde Benjamin kon spelen.The Curious Case of Benjamin Button
Regie: David Fincher
EAN: 5051888031292
Prijs: 19,99

Wat is voor jou de ideale leeftijd om de rest van je leven op door te brengen?