Zomerse fruitsalade!

Eten door Eline

Eigenlijk is het heel simpel, althans als ik mijn moeder moet geloven. Zij heeft mij aangestoken in haar vitamine C-woede en ik experimenteer er inmiddels dus flink op los! Neem een grote schaal en strooi er je favoriete 'fruitjes' in.  En wanneer je alleen maar vers fruit gebruikt, smaakt het net even lekkerder! Al is het maar omdat je vaak bijna een uur staat te schillen, snijden en ontpitten.

Hier volgt een basisrecept voor een vrolijke, zomerse salade vol met fruit. Vind je salade alleen te kaal, dan kun je het fruit altijd combineren met een bakje kwark (zoet of zuur), een bolletje vanille-ijs, een beetje slagroom of wat poedersuiker.

Benodigdheden voor een zomerse fruitsalade, voldoende voor zes personen:
- 1 verse ananas
- 1 bakje aardbeien
- 1 rijpe mango
- 2 kiwi's
- 2 appels, het liefst een  beetje zurig als Granny Smith
- 1 klein bakje frambozen
- 1 bak rode druiven, pitloos
- half bekertje citroensap
- paar blaadjes mint

Ontdoe de ananas van zijn schil en snijd om het harde middengedeelte heen. Snijd de ananas in kleine stukjes. De aardbeien en druiven goed wassen en ze door de helft snijden. De appels, mango en kiwi goed schillen en in kleine partjes snijden. Wanneer je de appels in de salade doet, is het belangrijk de salade even te besprenkelen met wat citroensap. Daardoor krijg je een frisse smaak en worden de appels niet bruin. Ook kun je je salade hierdoor langer bewaren in de koelkast. Vervolgens strooi je de frambozen erdoorheen en garneer je de salade met een paar blaadjes mint.

Natuurlijk kun je elk soort fruit in je salade doen, dat maakt het maken en smaken extra leuk! Probeer wel te combineren met hard en zacht fruit: gebruik je alleen zachte fruitsoorten dan wordt je salade algauw zompig. Experimenteer ook met fruit van het seizoen: de zomer komt eraan dus kersen, aardbeien en bramen liggen snel weer in de winkels!

Veel eetplezier!