Bijzondere restaurants

Eten door Redactie Ze.nl

Restaurant Flint-Stone's (Hilversum)
Yabba-dabba-doo!  Was jij vroeger ook zo'n fan van Fred & Barney? Nu kun je terugkeren naar het Stenen Tijdperk bij Flint-Stone's: eten met massief stenen gerei in een grot, met personeel dat gekleed is in 'traditionele' kledij. Het gehele restaurant is ingericht in de sfeer van de Flintstones met tijgerprint bekleding en mammoet-slagtanden en één van de mogelijkheden is, heel toepasselijk, steengrillen!
Hilvertsweg 104, Hilversum (035-6231361) www.flintstones.nl

Ctaste (Amsterdam)
Ken je het gevoel? Je bent een heerlijke avond uit geweest met vrienden, maar omdat je het zo druk hebt met praten, heb je eigenlijk niets van je eten geproefd? Bij een etentje in Ctaste zal dit niet het geval zijn. Daar eet je namelijk in het donker, en proef je dus alle gerechten extra goed. Het personeel dat je begeleidt is blind of visueel gehandicapt. Voordat je de donkere kamer ingeleid wordt, kun je kiezen uit verschillende menu's. Daarna heb je je zicht niet meer nodig en zul je met je andere zintuigen extra goed kunnen waarnemen. Het is een hele ervaring dus zeker de moeite waard om uit te proberen! Klik voor een uitgebreide recensie hier!
Amsteldijk 55, Amsterdam (06-22335366) www.ctaste.nl

Sucre (Amsterdam)
Mocht je aan het eind van de maand wat geld overhouden en een keer echt bijzonder willen eten? Dan moet je naar Sucre in Amsterdam gaan. Dit is namelijk het enige toetjesrestaurant van Nederland en er worden dus alleen desserts geserveerd. Maar ook aan caloriebewuste mensen is gedacht, want naast overheerlijke zoete desserts worden er ook hartige delicatessen en cocktails geserveerd. Het is geen goedkoop restaurant, maar gelukkig hebben ze wel verschillende menu's samengesteld in verschillende prijsklassen. Bekijk de menukaart maar eens op de website en ik weet zeker dat je begint te kwijlen!
Amstelveenseweg 152, Amsterdam (020-4701910) www.sucrerestaurant.nl

The Ostrich (Utrecht)
Waan je in Afrika en ga eten bij The Ostrich in Utrecht. Afrikaanse muziek op de achtergrond, een inrichting met Afrikaanse invloeden, Afrikaanse kunst en natuurlijk Afrikaans eten. De gerechten die je hier krijgt, zul je niet snel in andere restaurants vinden en zijn ook voor vegetariërs erg geschikt. Oh, en mes en vork krijg je alleen op verzoek, want in Afrika eten ze namelijk gewoon met hun handen. Het eten is ontzettend lekker en waar drink je nou bananenbier uit een kokosnoot? Exotischer kun je het niet krijgen!
Oudegracht 153-WERF, Utrecht (030-2310544) www.the-ostrich.nl